Vad sägs om lite uppdatering?

hej bloggen. jag lever!
jag vet att jag kommer hata mig själv för att jag inte skrivit mer under denna sommaren, eftersom det är nu allt händer! jag vill gå tillbaka och läsa om mina tankar och hur jag kände men nu har jag ju inte skrivit något. dumt. men jag kör en liten snabbsammanfattning till mig själv, och alla andra som kanske är intresserade, och sen ska jag ta mig ut o köpa en ny dator för min har gett upp igen. måste ju gå igenom alla semesterbilder och skriva om vår fantastiska månadslånga resa!

okej. jag har praktiserat i... 4 veckor nu (egentligen 5, men denna veckan har jag bara praktiserat en dag pga tråkig förkylning) och det är ju så himla fantastiskt kul! känns som att jag alltid har jobbat på fågelkliniken i hjärup! :P har jättebra kollegor och jag får vara med och hjälpa till väldigt mycket :) min tredje vecka fick jag nyckel och larmkod så att jag kunde stänga och låsa själv. samma dag jag fick det frågade även Lotta i stallet om jag kunde ha hand om kontoret medans hon va borta när jag hade kvällen i stallet. står det pålitlig i min panna eller?! ja så så är det i alla fall. jag är tydligen pålitlig. men det är ju kul. Min handledare M tycker även att jag är väldigt lättlärd, och några gånger har tillochmed jag fått berätta för M hur saker fungerar, t.ex en sån där syremaskin (tror jag det var?) som en patient skulle låna hem, jag hade sett den andra sköterskan bygga ihop munstycket tidigare och när M sen skulle bygga ihop den åt patienten mindes hon inte hur, då fick jag rycka in. duktiga jag. haha. jag har fått skriva in patienter och ta in dom i undersökningsrummen själv, tills veterinären kommer. jag får mata nästan alla djur som blivit opererade och jag har fått vara med och assistera vid (lättare!) operationer.
det har varit mycket kindtandsslipningar och operationer på marsvin o en del kanin. många bölder orsakade av förvuxna kindtänder, många kastreringar på kanin, både honor och hanar, en del hudbiopsier, en tunntarmsbiopsi och massa röntgen och tyvärr några avlivningar. känner verkligen att detta är RÄTT och så KUL!

nu är det bara klyddet ang legitimationen som ska redas ut :( pratade med JV om hur det låg till i slutet av augusti men fick inget svar då, dom skulle försöka få skolan godkänd genom att skolan skulle höja sin nivå från B till C (Skara ligger på D) vet inte hur dom mäter nivåerna eftersom det är praktik två år av tre..men men. jag hoppas över allt annat att min utbildning blir godkänd för legitimation i Sverige, annars vet jag inte vad jag gör! finns inget annat jag vill göra! jag älskar detta jobbet! jag har varit hemma i 3 dagar nu och längtar tillbaka! hur ofta gör man det?!

för övrigt har det blivit en del fest o fagans, grillningar med fina människor. Massa loppis har det blivit och fler kommer det bli (en riktig loppishöst väntar :D)! känner mig nöjd med livet nu, förutom det här dumma med legitimationen, och så behöver Johnny en kompis! han flyger som en galning och har öppen bur alltid, dvs han är ute o röjer alltid! han ska vara med hela tiden och sitter på huvudet och bajsar i håret.. han är lite småkär i Vincent och förföljer honom och försöker "impa" på hans nos :P han svarar och kommer när man kallar "johnny", han säger massa obegripliga meningar och sitt namn, tror även han säger Fin Pippi och så visslar han som marsvinen..

Lilla Moln har varit en liten meskanin sen vi la nytt golv i hallen (och det va väl 1,5 år sen) och vägrat gå på det. hon har hållt sig till mattan i vardagsrummet om vi satt henne där, och vägrat gå på parketten också. Varje morgon sitter hon sött bakom sitt 20cm höga staket in till djurrummet och väntar på mat och i torsdags tänkte jag att jag skulle försöka locka ut henne på mattan med lite godis (har försökt detta innan, hon springer ut på mattan o tar godiset o springer tillbaka in i djurrummet igen). Hon skuttade gladeligen ut på mattan och sedan vidare in i vardagsrummet och hon gick runt på parketten och på golvet i hallen och jag fattade ingenting?! var kom denna modighet ifrån?!
Nu har vi inte staketet för längre (hade det dels för att inte becky skulle gå in och äta upp deras mat) och nu är ninusen ute o hoppar hela tiden. hon går bort till trädgårdsdörren och vill gå ut i trädgården (och sen är hon där ute själv! vilket hon inte velat innan, då har hon gått in o satt sig på mattan när hon varit ute!)
hon hoppar upp i soffan o upp på ryggstödet (hon fäller ganska rejält nu så det avslöjar var hon varit :P) och hon håller sig till att kissa inne i djurrummet, även om jag satt en toahörna i vardagsrummet också.
jag fattar ingenting. vad hände? hon kommer som ett skott när man kallar på henne och hon är världens kelgris.. hoppar upp på magen o sätter sig om man ligger ner på golvet eller i soffan, sen slickar hon på fingarna, fötterna benen näsan ögonlocken..överallt! hoppas hon förblir såhär mysig och rolig nu :)

nu tänkte jag vara lite duktig och baka ett gäng bullar. känner mig lite rastlös att va hemma nu, man får ju liksom inte göra något! och jag måste göra något mest hela tiden! framförallt när man vet att man har massa som behöver göras :P men jag vill ju helst bli frisk till helgen så vi kan göra något kul, fagansa t.ex ;)

RSS 2.0