dagens i-landsproblem

nu är jag trött på mitt hår igen, nu är det sådär halvlångt jättetråkigt ofrisyrigt. måste klippa mig! är totalt förälskad i Lindex reklamen och den ursnygga tjejen med den ursöta frisyren. (den som går på teven med den mysiga låten) jag VILL! men vågar jag? det är kort kort kort och en väldigt speciell frisyr... men ååh så fin! är sugen på lugg iaf, så det får det bli.. men ska jag våga gå hela vägen till denna frisyren? :P

dagens i-landsproblem.


luktar jag häst

stallet gick bra idag. älskar ungarna! teorin är numer den roligaste delen av kvällen :P förut ville jag bara ha det avklarat så fort som möjligt! men nu är det kuuul :) pratade med en hästkunnig mamma, dvs en mamma som själv rider :P och hon tyckte jag gjorde ett bra jobb, jag var pedagogisk och duktig på att lära ut och prata med barnen. blev otroligt glad då jag har noll erfarenhet av ungar och inte alls vet varken hur gamla dom är (vissa är bara 4 år i första gruppen! sen är någon 9-10 år i andra gruppen..o allt däremellan) och vet inte hur mycket dom förstår eller så, men tydligen gör jag iaf ett bra jobb o jag märker ju att barnen tycker om mig :) dessutom visade det sig att denna mamman är chef-lottas systerdotter o jag råkade nämna för lotta vad mamman tyckte (innan jag visste om släktbanden) och hon blev ju lite impad ;)

kvällen flöt på bra trots hosta :S trots att jag har duschat nu ikväll o gnuggat händerna med tvål så luktar jag häst om händerna! helt galet vad hästlukt sitter i.. min nytvättade jacka luktade oxå häst.. =/ tur det luktar ganska gott ändå :)

imorgon är det mysmorgon med min man som gäller. som jag längtat! tråkigt bara att det inte bara är en ledig dag, utan att vi ska gå på begravning, förtar ju lite av myskänslan^^

nu blir det väl strax sängen, ska bara pussa lite till på marsvinsgrisarna som ligger här bredvid mig i soffan :)

en underhållande värd

idag vaknade jag med snörvel i näsan o ont i bihålorna. sjuk igen. suck! har ju haft hosta nån vecka nu och jag har bara väntat på att det ska bryta ut.. hoppas nu det går över snabbt igen har varken tid eller lust att vara sjuk!

tog mig till jobb o var där i tid för en gångs skull :P är ju alltid sent ute^^ men pallade bara vara där till 11.30 sen stack jag hem! o vid 12.20 kom Magnus för en promenad! Vi hade inte vädret på vår sida o genomblöta blev vi, men det var trevligt att träffa M iaf :) Skulle visa honom Rekan, bästa platsen på jorden, men det kändes inte rättvist mot Rekis när det var skitväder :(
när vi var tillbaka efter någon timmes promenad bjöd jag in M (eller rättaresagt, han bjöd in sig på lite värme :P) på lite kex o saft. tycker det är jobbigt när man har folk hemma, känns som man måste bjuda på något. och vara en underhållande värd^^ är jag borta hos folk bryr jag mig inte alls om jag blir bjuden på något, utan kan själv gå o ta vatten om jag är törstig, men när folk är hemma hos Mig! då är det Mitt ansvar! men men, jag hade trevligt iaf :)

nu har jag precis svängt i mig en skål spagetti o köttfärsås o ska förbereda teorin till kidsen. är inte aaaalls sugen på stalljobb idag :( vill bara bädda ner mig i soffan o bli ompysslad för att det är så synd om mig.

fick pratat m U idag, dom ville inte ha mig där 3 dagar i veckan, isf var det bättre att jag jobbar som jag gör nu, varje förmiddag. dom kunde erbjuda en lön på 17 000:-, vilket är nästan 2500:- mindre i månaden än jag har nu......... känns som en dålig deal.. får räkna på det och höra med E vad hon säger... kan ju jobba dubbelt ett tag men det känns inte så lönt att gå ner i tid på jobbet man tjänar mest på... om jag får jobba kvar där vill säga....... svårt! men jag kanske kör dubbelt tills jag vet hur det blir i djuraffären iaf.... aja.

en jädrigt bra tisdag

dagen började med sool kl 8. kan det bli bättre? sovmorgon o sol. o långpromenad. ...o sjukt tjock is på bilrutan :( tog säkert 10min att skrapa av skiten, tur man alltid är i så god tid.......öhm.

jobben har flutit på bra, o helt plötsligt stod ef-magnus i djuraffären o sa hej! glad o lite paff blev jag :P sen hjälpte han oss att bära in 700kg varor, tack vännen! :)

efter jobb var det snabbt hem o sen sus iväg till ridningen, hade hoppning idag o olympic var jättefin! lönt att va fin 1 av 5 gånger! men det kändes som ett bra avslut på våra lektioner tillsammans, att han faktiskt ville jobba lite idag :) o det var lite ös när vi hoppade! men oj vad liten han kändes att sitta på jämfört med Leo! :P
som alltid så avslutades stallkvällen med Zebs pussar. han är bannemig den mysigaste hästen som finns! han fortsatte pussas efter godiset var slut :P han tryckte mulen mot min mun/näsa o ville ha mer :P måste ju bara filma det nån gång!

imorgon är det onsdag o snart är det helg igen. på torsdag är vi lediga. visserligen för att gå på begravning (det finns ju roligare anledningar till att ta ut semesterdagar) men det känns ändå skönt på nåt vis. att ha morgonen tillsammans, o ha ett brejk i vardagen. även om det är för en begravning... vi får ju träffa pappa!


idag söndag

hade panik igår, inget att göra.. en lördagskväll! :O
tvingade med mig jonas ut en runda för att åka till loppisen/polska marknaden/eller vad det nu heter? vid nydala typ. och sen blev det en tur på maxi för att storhandla och sen hyrde vi film. va på världens deppigaste humör för att jag var tvungen att sitta hemma en lördag o se film ! ( det är ju trevligt och mysigt om man får välja det, men om man MÅSTE för att det inte finns något annat att göra..då är det inte kul längre!)
men när vi precis hyrt tre dramafilmer fick jag ett sms från Magnus på EF som frågade om jag ville hitta på något.. då hade jag ju redan deppat till mig o vant mig vid tanken av en tradig hemmakväll liksom... o jag var tvungen att städa till djuren o gå ut med becky osv.. så jag frågade om han ville komma hem till oxie o gå en långrunda med beckan o mig och det ville han. vi gick i två timmar och satt o pratade en halvtimme och sen stod vi o snackade här utanför en halvtimme... :P kommer bli hemskt tomt utan honom på EF nu dom närmsta tre veckorna...

när jag sen kom hem igen såg vi en av dom deppiga filmerna, jag o jonas. o jag somnade i soffan, tidig morgon och 3 timmars frisk luft tar på krafterna ;)


idag söndag ringde klockan vid nio. drog mig till halv tio- tio nåt. skönt att kunna ligga kvar i sängen...det är man inte bortskämd med längre :P
hade mysmorgon och vid halv tolv traskade jag upp till mamma i regnet. vi stack till Eko:- för att se om dom hade hyllpapper. det hade dom inte! åkte vidare till jägersro c där jag köpte en jättefin svart spetsklänning. väldigt mycket  inte jag.. men kanske ändå. fin var det iaf!
sen blev det loppis! köpte lite djupa tallrikar, en pidestal, två dukar en orange o en julduk till köket.. och en jättefin kastrull med teflon innuti som var helt oanvänd som bara kostade en tjuga! och ett fint fat med körsbärsblommor på, som troligtvis är en ostbricka, men vi ska använda det som bre-smörgåsen-på-bricka för att skydda bänskivan :) 

snabbt hem o sen iväg igen med jonas denna gången. vi skulle en snabbvisit till vellingeblomman för att titta på halloweengrejerna, men på vägen dit var det nån olycka så vi fick sega fram i 5km/h helt sjukt! men vi var framme 10 min innan dom stängde :P snabbt in o kika o sen ut igen. inom willys o sen hem. har stått o lagat mat hela kvällen för kommande vecka och veckan därpå! skönt att ha det avklarat^^
blev kyckling till mat o sen har vi sett en till film..

det har varit en bra helg, trots allt!



djuren kastar sig över frukosten när man kommer :P


Vince o Melv är svåra att fota, Melv blir en svart kludd o Vince blir utfrätt :S :P


loppisoutfit :P finaste koftan på såklart!


det är sanslöst kallt i ladan dom har alla fina loppisprylar i, o med torgvantar behöver man inte dra av sig vantarna varje gång man vill pilla o känna på nåt ;)


köpte lucernkräcker till grisarna på vellingeblomman, det var uppskattat!


finaste kastrullen o fina fatet jag köpte :) älskar loppisar!



God Morgon Lördag

God Morgon Lördag säger jag. Jag glider runt i pyamas och mina nya jättefina ridbyxor i typ jeanstyg, mest för att vänja mig lite vid dom, dom är lite stela..men dom mjukas nog upp :) hade dom inte varit helskodda (mocka på insidan av låren o i rumpan) så hade jag nog bannemig använt dom till vardags! :P men istället ska jag o Leo se snygga ut idag :)

jonas sover fortfarande o ja vill inte väcka honom ifall han fortfarande mår som igår.... det är ganska skönt att vara uppe ensam.. det är så tyst o skönt :P

men oavsett hur han mår känner jag att något måste hända ikväll! är inte alls sugen på att sitta här hemma o glo på tv. :( kanske kan dra ihop en film- el spelkväll.. el åka till pappa.. ja nåt iaf! 




favorit i repris

en bild från i lördags när vi festade röven av oss. fick många fina komplimanger för min klänning, av både killar o tjejer! sånt gillas!





dagens ute:



favorit i repris. söta prick-klänningen från H&M fick massa komplimanger idag på jobb oxå.



onsdag o torsdag var rysligt tråkiga på EF. inga roliga människor att prata med :( förutom på 3e våningen då..men där sitter ju inte jag :(
onsdagskvällen i stallet var en katastrof! blev försenad pga olika saker o alla ska ju fråga MIG om hjälp när det är något, men jag kan inte hinna allt, både vara hjälpreda och hinna bli klar i tid. jag gillar att hjälpa till, det är inte det.. men jag blir sjukt stressad o när det sen snöar och blåser som fan så att ensilaget välter av vagnen gång på gång då blir man mest less :(

igår bestämde jag o mange att vi skulle ses vid frukosten kl 8.20.. är lite töntig o vill inte gå upp där själv o vill ha mitt förkläde med mig :P så att jag säkert har någon att sitta bredvid. fasan är ju att komma upp dit o inse att ALLA sittplatser är upptagna. o behöva sitta ensam i en hörna. :O
men nu var det som så att magnus försov sig bigtime. så jag fick gå upp till frukosten själv (om jag ville ha nån frukost..o d ville jag ju, annars är det inte lönt att sitta på jobb kl 08!:P) o det blev att jag satt med ett gäng andra mysiga människor från kundtjänst och jag tackar magnus för att han (oavsiktligt visserligen) fick mig att våga själv :P
efter alla arbetsuppgifter var avklarade tog jag o mange och gick en runda i slottsparken och pratade om allt mellan himmel o jord. det är det fina med magnus, man kan verkligen prata om allt med honom! det är 16 år mellan oss, men det märks inte ett dugg! ja det skulle väl vara att han har gjort väldigt mycket mer i sitt liv än vad jag gjort.... :P

idag hade jonas o jag bestämt oss för att först åka o handla lite, sen sitta hemma o ta det lugnt o titta på idol, evigheter sen vi gjorde det, var hemma o tog det lugnt! det kändes som en bra idé fram till kvällen nu, för nu är jag rysligt uttråkad. kan vara för att jonas ligger nerbäddad med magont o feber o för att jag är övertrött o speedad till max^^
imorgon var det tänkt att vi skulle ha fingäster från höör. emelie o dennis. men eftersom jonas har feber o magont så fick vi ju ringa o förvarna, och dom var förkylda o tråkiga så vi bestämde oss för att boka om istället. så nu är helgen helt fri. förutom söndag, då är vi fullbokade! men imorgon, inte ett skit på kalendern. dör av tråk redan.. om jonas inte mår sämre så kanske vi tar en sväng till pappa o tvingar honom att laga god mat till oss :)

o äntligen visar dom lite vettig fredagsunderhållning, cirkus möller :P

onsdag

då var det onsdag igen. snart helg^^

idag var det ganska tråkigt på jobb, alla på marknadsavdelningen är i torekov på nån konferans-mötes-grej och det är sjukt tyst och tomt på min våning^^ tur man kan ta ett par snabba steg upp till våning 3 o vara social :P

har inte fått någon besked ang jobbet.. lite stressande men ändå ganska skönt för jag hinner känna in om jag verkligen vill. men jag tror jag vill. inte heltid, men 3 dagar på EF o 2 dagar i djuraffären.. MEN jag har inte heller fått reda på nåt om lönen, det är ju ganska avgörande ....
E har varit sjukt snäll o trevlig den senaste veckan..... undrar om hon är rädd att jag tackar ja till en heltidstjänast?!

ridningen igår gick rejält dåligt. en gång kvar med olympic sen vill jag jävlar inte rida honom på ett bra tag! usch vad vi inte funkar ihop, inte ens med sporrar! eller så är det jag som inte funkar med sporrar, för han var mest stissig o sprang runt igår. suck! känner sig som en nybörjare på en sådan häst alltså! :( får se om jag vågar ha sporrarna på Leo på lördag...kan jag inte hantera dom (tyckte jag var jätteförsiktig!) så vill jag verkligen inte stissa upp HONOM, den store drulen!

hade världens huvudvärk när jag vakna i morse o kände mig på-väg-att-bli-sjuk o hade nån läskig hosta.. hade egentligen tänkt träna idag (eftersom det är den enda dagen jag KAN träna, förutom imorgonbitti men det är rätt tufft när man ska va på jobb kl 10 att hinna träna o duscha oxå, förutom gå ut med hunden o allt det andra) men eftersom jag kännt mig kass så tyckte jag det var onödigt att träna, så att man inte blir värre liksom.. så efter en powerwalk med mamma o becky la jag mig o läste en bok jag fått låna av ridlärar-jenny om barns inlärning osv, till teorin.. o nu efter jag käkat lite så känner jag mig inte sjuk längre! bara ont i huvet... så jag borde tränat. o nu e d en hel vecka till nästa träningstillfälle. känns lönt^^

nu är frågan, ska jag städa till djuren eller ska jag sova en stund (är aptrött egentligen ju) innan jag ska vara i stallet om lite mer än en timme? hmmm.

böter, en måndag!

igår, efter bio o sen god söndagsmat hos mamy somnade jag stenhårt i soffan. vid nio gick vi hem och la oss. ja, vi la oss! sjukt skönt var det och jag var faktiskt ganska pigg i morse 6.30 när klockan ringde :)
hade en mysig morgon och hann ta det lugnt och gå en lång runda med becky. köpte frukt från fruktpågarna till jobb påvägen till jobb. och fick böter, en måndag! kan det bli värre liksom? :(
jag är sjukt noga med att parkera rätt och har bara fått böter en gång innan och då begrep jag inte varför egentligen.. det känns som att korkade dumma människor får böter. folk som inte bryr sig och ja, det bara känns lite lågbegåvat att få böter. så skammen är nästan värre än den äckliga summan på 600 onödiga kronor som ska betalas. 600kr minus från sparkontot nästa lön då :(

det gick till så här att jag stod på 15min parkering utanför fruktpågen när jag såg lapplisan utanför, sprang ut för att fråga om man typ behövde p-skiva för 15 min (hon stod o lappade killen i bilen bakom min) men det behövde man ju inte, men däremot så var det städdag fram till 12 och det var alltså förbjudet att stå där. hade ju missat att kolla skylten (trodde ärligt inte dom hade parkeringsförbud pga städning på 15min parkering^^) frågade om jag inte kunde få flytta bilen, eftersom jag (och alla dom andra stackarna som stod parkerade) hade missat det med datumen... men då sa lapp-fitt-lisan "det är redan försent".
jag var helt förvirrad o arg o besviken o hade med lätthet kunnat börja böla vilken sekund som helst så jag kom mig inte för att säga något. men i efterhand blev jag arg på mig själv för att jag inte frågade henne om hon inte bara kunde vara lite mänsklig o riva skiten?! men det gjorde jag alltså inte. men det hade troligtvis inte varit lönt..

jag frågade om jag behövde flytta bilen, men det behövde jag inte. märkligt med tanke på att det var städdag och förbjudet att stå där! då är det alltså bara en pengafråga inte en fråga om att man egentligen inte får stå på den jävla gatan.
har varit off, arg, ännu argare, besviken och ledsen hela dagen. men mest arg. tur man har så fina arbetskamrater som mange (på ef) som säger att jag gärna får spy av mig på/till honom, o att han är en bra kräkpåse :)

för övrigt så fick jag en nyckel till EF idag! stort :P slipper nu ringa på porttelen varje gång jag ska in! :) kan alltså smyga in lite obemärkt när jag är försenad :P

E har varit supertrevlig hela dagen i djuraffären. SUPERTREVLIG verkligen! ..jag vill inte sluta :(

ulf skulle prata med inger ang mitt schemaförslag..hoppas det går igenom så att jag både kan ha kakan och äta den! :)

hoppas på en bättre dag imorgon än idag... utan böter helst. blöh :()

äntligen

jag mår lite bättre ang jobbproblematiken. mamma o jag har gjort upp ett schema som vi hoppas kan gå igenom på EF, det betyder tre heldagar på EF två dagar i djuraffären o stallet på onsdagskvällen. blir 34 el 37 timmar (har gjort två schema alt.) i veckan sammanlagt plus stallet då, så är jag uppe i lite mer än heltid. hoppas det går så jag slipper säga upp mig från affären!

igår blev jag o lillebror hämtade av kusin o hennes pojkvän kl 21 sen stack vi hem till dom o förfestade lite innan vi stack till en annan fest innan vi slutligen hamnade på KB. lyckades få in den bästa fyllan någonsin och hade så jävla kul! dock var det bara jag o lillebror som drog till KB och mötte upp Jonas sen, som hade varit ute med sina jobbkompisar. äntligen fick jag dansat! :D

men idag mår man som man förtjänar^^ har inte sovit många timmar så jag kommer troligtvis somna på bion i eftermiddag^^ men det är det värt ;)
i kväll ska vi bli bjudna på stek hos mamma :) trevlig söndag!

igår började dagen skit. skulle lämna tillbaka min nya skinnjacka o köpa den igen fast med 30% rabatt men jag kunde bara inte hitta det jävla kvittot! letade som en galning överallt men icke! jag var så arg.
helt uppstissad av allt det här med jobbet och så då kvittot och givetvis fick jag den nya stora hästen Leo på ridningen. kände att det inte alls va läge att rida honom egentligen, men lektionen gick bra och jag vande mig efter ett tags skumpande vid hans stora steg! är van vid dom små små hästarna, nästan i ponnystorlek o denna killen är högre än mig liksom! men jag gillade honom även om jag var lite smårädd när jag red... känns nog bättre nästa gång!

när jag kom hem fick jag en ingivelse att jag skulle kolla igenom alla påsarna i påssamlingen för att se om kvittot hade hamnat i någon annan påse. och det hade det! så jag o mamma stack o fixade det med jackan o så fick jag köpt 3 par nya ridhandskar och ett par sporrar som jag ska ha på tisdag till olympic^^ :P

mamma bjöd på mat o sen fixade jag mig inför kvällen o lillebror kom ner o drack en morgis med mig o sen kom johanna o johan o vi åkte till stan.

så dagen/helgen som började ganska skit och med massa ångest känns mycket bättre nu! :) även om jag fortfarande är lite osäker ang jobben =/

Hejdå till Djuraffären

jag mår skit. min mage är helt bananas. min hud ser ut som bajs. min andning lever sitt eget liv och försöker inte alls sammarbeta överhuvudtaget och hjärtat rusar. jag är så stressad att jag snart prommenerar in i väggen helt självmant för att slippa detta!

igår blev jag erbjuden en heltidstjänst, på riktigt, på EF. man borde jubla tjoa skratta eller åtminstone le. men jag kan inte. för en heltid på EF betyder Hejdå till Djuraffären. och det är jag fan inte redo för!
jag vet ju att jag inte kan ha det som jag har det nu. jag jobbar ganska exakt heltid faktiskt med mitt stallpass på onsdagen. men det är så mycket stress o farande runt så jag blir helt koko. igår körde det ihop sig med hotellbokningar o grejer precis innan jag skulle gå från EF så jag kom inte loss förrän 12.58 och jag börjar i djuraffären 13.00. som tur är så ligger jobben nära varandra och det tar bara 5 min att köra o parkering hittade jag direkt vid jobb nr 2 men ändå, STRESS!
Pratade med E igår oxå ang jobberbjudandet och hur "mina chanser" ser ut hos henne. jag menar A har gått upp i tid och får hon inte fortsatt sjukskrivning så får hon ju gå tillbaka till sin fulla tid eller ja, typ. men sen finns det ju grejer A inte kan göra pga sin nacke o rygg, som att städa till fåglarna t.ex eller bära in tunga varor.. o E klarar ju inte allt det tunga själv.. det optimala hade kanske varit att gå ner i tid i djuraffären och upp i tid på EF, jobba mer heldagar på EF t.ex o inte flå så mycket fram o tillbaka....
men jag vet inte hur mycket krav man kan ha... jag menar lönen oxå, jag jobbar halvtid nu och får ut 8261:- från djuraffären, (hälften av 19.535:- brutto) och ska jag jobba dubbelt så mycket så vill jag ha ut dubbelt så mycket! och då ska jag ha ut 16 500:-........ och det är (vad jag har hört) ungefär vad dom har brutto på EF! vilket isf skulle betyda att jag skulle få ut 11-12 000.... och jobba dubbelt så mycket men få ut 3-4000:- mer är väl inte optimalt....

mitt huvud är sprängfyllt av tusen tankar, för trots allt så är dom sjukt underbara på EF, alla peppar en och säger att dom tycker att man gör ett så bra jobb och är jätteglada att jag kanske ska börja jobba heltid där.. och det värmer! sen så är det liksom inga problem att ha långlunch för att gå ut med hunden o ja...

vi började prata om vem som ska ta över djuraffären igår oxå och E blev chockad när jag sa att jag var intresserad och hade funderat på det..
det vill säga, en sak till i huvudet!

jag vill inte ha ett val! jag vill att någon säger att såhär ska du göra såhär ska du inte göra. detta blir det bästa för dig. 
för tar jag EFjobbet går jag emot mig själv o alla principer, jag är ingen 8-17 människa. jag hatar dom fasta rutinerna och känner mig fast o låst! jag vill kunna ha en ledig förmiddag här och där som är MIN tid. sen kan jag jobba på kvällen då, det gör inget... men samtidigt så vill jag jobba mer o tjäna mer så vi kan spara pengar o resa! man får ju passa på att resa nu innan det ska produceras ungar osv...^^ 



igårkväll var vi hembjudna till mange o linn som flyttat till arrie, 5 min ifrån oss :) dom bjöd på mat o ostbricka godis chips ja, allt :P det var supergott och det var skönt att komma bort o tänka på annat o skratta lite. kanske inte var den roligaste gästen dom haft men det var iaf jävligt trevligt ;)
madde o cristian va oxå där och vi spelade ett PS spel som heter BUZZ som var typ som jeopardy och faktiskt väldigt roligt :P  

rödtott igen

okej, jag har varit ganska röd/orange hela tiden men mamy fyllde i färgen idag. blev sådär jobbigt mörkt bärnstens-orange igen, =S men det bleknar ju ganska snabbt iaf.. o nu ser jag inte gråhårig ut i hårbottnen^^

jobbet i stallet igår var riktigt kul. den bästa stunden är när sista lektionen är igång och man går o fodrar. det är helt tyst förutom hästarnas tugg och gnägg när man kommer med maten. helt underbart!

dagen idag har oxå varit bra. Men E var bara tvungen att berätta att jag misslyckats. att jag inte blandat en pelletsblandning i tisdags som HON var tvungen att blanda igår. herregud liksom. jag kan inte göra ALLT under mina 5 timmar där. men det är bara att stänga öronen antar jag? känns konstigt att bli "hyllad" o uppskattad av alla på EF, där faktiskt dom flesta verkar tycka jag gör ett bra jobb, medans i djuraffären blir man kritiserad för ALLT. om man inte gör det ena fel så gör man det andra fel. annars kanske man kommer göra fel..

imorgon är det fredag och frukost på jobb. jag har blivit beordrad att komma dit i tid o hinna äta majsbullar som Monkan lovat att köpa till mig. o hennes älskade röror. men röror kan jag ju inte äta förstås. så det blir jävlar i det upp i tid imorgon för att va på jobb 8... :S men jag får betalt för att äta (i trevligt sällskap dessutom) o vem tackar nej till det? ;)


-
för övrigt älskar jag ljudet av mina skor,
mina fina svarta pippi-mormor-skor!
det låter klick-klack-klick-klack när man går.
det låter vuxet.



en sån där lång uppdatering.

första dagarna denna veckan va mest bajs, skittradiga o jävliga. faktiskt. jag har inte hämtat mig efter den urkassa lördagen än. tänk så länge sånt sitter i ändå, men man måste ju leva på minnena av helgen under den tradiga jobbeveckan o har man inga fina minnen, ja då surar man. typ.
E va på sämst humör i måndags oxå. gnällde om allt. knappast en bra kombo^^ jag menar hon ältade om för mycket pinnar/kvistar i burarna och då måste hon har varit arg om det sen i lördags. (fler än jag som hade en dålig lördag kanske?!)

vi gick iaf en lång härlig runda på kvällen, älsklingarna o jag, o pratade om livet.


måndagsoutfit.

tisdagen började väl ganska bra, soligt väder och sovmorgon. men magen dummade sig som vanligt, men så hade jag oxå ätit päron på måndagen :( dagen flöt på och det blev kväll o ridlektion. hade jätteont i handlederna (får det vid överansträngning) och olympic var inte alls sammarbetsvillig :( var så jävla arg på honom o på mig själv för att jag inte kunde få honom i form. 19.50 gav jag upp helt o tyckte att vafan hela lektionen har gått o han är stel som en pinne fortfarande... men vi börjar ju inte rida kl 19 som jag fick för mig, utan 19.15 så det var ju halva lektionen kvar^^ dumt. men jag insåg det när vi inte slutade kl 20 och ansträngde nmig lite mer, och dom två sista minutrarna, verkligen dom två sista minutrarna! mjuknade han och började tugga på bettet. SUCK! ska försöka hinna införskaffa ett par sporrar till nästa lektion, han är typ skänkeldöv o spö kan man inte ha för då rusar han bara runt.
men så har vi ju en kärring i gruppen som jag bara inte tål. bara åsynen av henne får mig att vilja vända på klacken o åka hem. usch vad jag hatar henne! :( hon har fått för sig att hon bara rider EN häst, och den hästen är en ponny som vi egentligen inte får ha med på våra lektioner då det är juniorlektioner samtidigt som använder ponnisarna. efter förra gångens tjat o gnäll (när hon fick en stor häst) fick hon ha ponnyn denna gången, och vad gör hon då när det är galopp osv? jo hon står i mitten! varför allt detta tjat o böl om hon ändå inte galopperar utan skrittar runt i mitten? det kan man väl göra på vilken häst som helst?!
när vi hämtar våra jackor o väskor efter ridlektionens slut på lördagen så hjälps vi åt, vi håller varandras hästar o så hämtar någon sakerna o delar ut, men så gör "vi" inte i tisdagsgruppen, där ställer sig alla i en klunga framför klädhängaren med hästarna huller om buller och jag bara väntar på den dagen det händer en olycka där! framförallt eftersom kärringen inte bara kan ta med sina grejer o gå utan måste stå o klä på sig o greja innan hon flyttar feta röven. får se om det kommer kännas såhär alla tisdagar eller om det bara är nu när det gått så extremt dåligt på¨lektionen, annars får jag byta grupp! för övrigt är ingela o jag fortfarande inte inbjudna på fika efteråt. kärlek till tisdagsgruppen. not.

idag sov jag till kvart i åtta o körde till jobb kvart i nio. jag älskar att veta att jag har kort dag framför mig, behöver inte bekymra mig för att få ont i magen eller nåt sånt. jobbade 9-11.30 o sen tyckte amelie att jag borde åka hem o vila mig inför kvällsjobbet :) söta o fina människorna på ef :)
hade så mycket jag ville göra när jag kom hem så jag kunde inte bestämma mig för vad jag skulle börja med. så jag vattnade blommorna o plockade bort torra blad. det är en så himla härlig sysselsättning, nu när man aldrig har tid till det. annars är det ju skittradit. men nu är det LYX!
blev iaf en vända ner på gymmet. alldeles för längesen jag tränade! magen har blivit sjukt dallrig o äcklig o jag känner mig som en stor padda :( kanske har men mens/pms-skit att göra just nu, men oavsett så behöver jag träna! och det var så skönt! det tog emot, men jag kunde ändå inte sluta! läste topp & hälsa och trampade bort 42 minuter och 410 kalorier på ellipsen. sen gjorde jag lite magövningar och dog nästan så jobbigt det var. nej, skärpning med träningen!

efter träningen tog jag beckan på en 45 min runda i ganska rask takt (så snabbt jag orkade gå efter ellipsandet^^) och sen kastade vi pinne tills beckan var lika trött som jag :)

väl hemma tog jag med ut ninusen i trädgården o satte mig med en kopp te o läste lite tidning. helt ljuvligt väder! sol vindstilla varmt... älskar att ha trädgård! :D
har svängt i mig spagetti o köttfärssås, som det känns som att jag äter varje onsdag?! :P vi äter mycket köttfärs här hemma men det är väl först på onsdagen då jag äter det ur tallrik jag tänker på VAD jag faktiskt äter^^ o så har det väl "råkat" bli köttfärssås väldigt många onsdagar^^ :P

ska snart bege mig mot stallet o ha teori o sopa o mata pållisarna.
hade sån ångest igår, jag insåg att jag glömt lämna in barnens önskehästar till ridläraren förra gången och hade kvar lapparna i fickan på jackan :( gav dom till Lotta igår o smsade barnens ridlärare o bad henne kolla igenom lapparna även om hon säkert hade satt upp hästar på barnen... men se det hade hon inte för det gör hon tydligen samma dag, dvs idag! åh så lättad jag blev :D får hoppas gullungarna blir nöjda med hästarna idag då :)

hade egentligen behövt sova en stund känner jag. men det får bli tidigt sänggående ikväll, efter vi sett inspelat greys anatomy! ;)


Dagens.



jag älskar mina nya skor, dom är såå sköna och fina =)

skön söndag

vaknade vid elva idag. sjukt konsigt dimmigt väder var det, men inte konsigt eftersom det var smällkallt igårkväll/natt och varmt som tusan på dagen! mamma smsade o frågade om vi ville ha ugnsstekt kyckling till lunch/middag o bad oss isf promenera bort till konsum o köpa en kyckling till. sagt o gjort morgonrundan blev till konsum o sen bort till mamy som höll på att klippa ner sitt rönnbärsträd och lilla söta grannen Hakon, 4år, hjälpte till. men när vi kom ville han hellre bjuda oss på godis och efter en stund tog vi med oss honom till lekplatsen o busade en stund. en riktigt härlig unge är det och det är väldigt kul att han var så framåt o pratig även till oss idag då han varit superblyg förut!

efter maten satt vi i mammas trädgård o njöt av solen o saknade sommaren lite.
sen tömde vi frysen på döda hamstrar och begav oss ner på rekan för att ha lite begravning.
vi valde ut ett fint ställe och kollade så vi var ensamma på platsen innan vi började gräva, men när vi var mitt uppe i det hela kom det en jäkla massa folk och vi gömde oss så gott det gick inne bland buskarna runt vår begravningsplats. vi kände oss som brottslingar och satt knäpptysta o lite skräckslagna o önskade att folket kunde försvinna! men konstigt nog var det ingen som upptäckte oss och vi kunde fortsätta cermonin.


här vilar Ozzy, Sally, Clara, Elsie, Petronella, Stanley, Harley, Lolita o Mirakelbebisen.
kanske makabert att ha haft alla dessa djur i frysen?

eftersom vi var på rekan så passade vi på att gå en härlig runda med becks, o hittade massa spännande gångar att springa i :P tänk att man fortfarande, efter att ha bott så nära rekan o varit så mycket på rekan, fortfarande kan hitta nya stigar!
det var riktigt härligt, har inte varit där sen vi upptäckte att kaninpesten invaderat rekan för nån månad sen...men vi såg inga sjuka kaniner idag..

när vi kom hem var vi ganska trötta så vi la oss en timme. men det blev två. o sen har vi städat till djuren och sett film o ätit glass med choklad-banan sås som vi snodde från mamma :P

en riktigt bra o skön söndag har det varit och det är tur det efter den kassa lördagen.. måste känna mig nöjd med helgen för att kunna överleva en veckas jobb o stress.





finaste becks<3

allt jag ville var att dansa!

igår va verkligen en kass jävla dag. jonas följde med till ridningen för vi skulle hoppa, det tycker han är ganska kul att se på. vi skulle dessutom hoppa bana och jag skulle ha Hella, som det är lite fart i.

det gick riktigt bra för oss, hella o mig, och jag var helnöjd :) roligt var det oxå! men dessvärre gick det sämre för petra, som ramlade av Tabu efter en allt för snäv och snabb sväng! hon slog i väggen innan hon landade på marken och fick ont i ryggen och höften domnade. vi fick avbryta ridlektionen o ambulansen kom...
spricka i höften och i blygbenet. stackars petra :( och stackars oss som missade resten av hopplektionen :( Ulrice bjöd på världens godaste kaka eftersom hon ramlade av Mon Ami förra lektionen. Lailas browniekaka med valnöttter i. himmelskt!

efter ridningen mötte vi upp mamma o åkte o köpte skor. sen blev det en lång härlig runda med becks i det ljuvliga vädret! älskling gjorde god mat medans jag datanörda mig och sen sov vi en halvtimme. men jag kände mig jättekonstig och mitt hjärta rusade.. hade rätt mycket panikångest igår med =S men det blev bättre efter en dusch o lite tillfix, party stod på schemat! sjukt jävla danssugen!

va lite oklart var vi skulle o när vi skulle men tillslut blev det bestämt att vi skulle till jonsson o alicia o sen ut. men ja, det blev inte alls som det var tänkt och jag skulle helt klart vilja stryka hela lördagen ur min kalender =(

mötte upp kusin johanna o hela deras härliga gäng på ice där vi satt en stund och sen köpte vi kebab på campus bredvid kb innan vi gick hem till johanna o johan o efterfestade.. var hemma runt 05.30, utan att ha dansat ett enda steg. allt jag ville var att dansa!


lite onödigt finklädd igår. nya randiga fina kjolen från H&M o röda läppar.


bästa vänner

efter mycket jagande o flängande o provande har jag hittat Skorna med stort S!
äkta skinn, mjuka som handskar. vi kommer bli bästa vänner, Skorna och jag :)



mina nya fina mormor/pippi-kängor. LOVE!
(köpta på scorett, deras eget märke, 999:-)


Beckan älskar kuddar




Beckan älskar kuddar =)

mysfredag


detta är mysfredag för oss!



jonse har melv o vince hos sig. det enda som varit mysigare är ju om vince o elliot hade kommit överens så att alla kunde varit tillsammans. men tills den dagen nöjer vi oss såhär :)




fin-ninus tittar på teve. kan man annat än älska den fina fluffiga rumpan?! :)


snöbollen har sprungit i bollen en bra stund och det slutar alltid med att han springer in i djurrummet, antar att han känner sig hemma där inne? :P han har blivit så mycket lättare att hantera, han är jättelätt att "bolla med" när han är ute, men han blir fortfarande lite rädd i buren.. jag får säga att det har varit dåligt med träning från min sida.. får börja släcka tidigare till djuren så han vaknar tidigare så vi kan träna! funderar på att sätta dimmer inne hos dom så att det inte är antingen "supersol" eller "natt"....



OMPLACERAS!

nej, jag ska inte omplacera någon av mina pälsklingar!

Men en kund på jobb har en sjukt fin dobberman (jag är inte så förtjust i dobberman, men denna är verkligen FIN!) en kastrerad hane på 1år o 2månader som hon haft i 4 månader men inte kan ha kvar då hennes hjärta o knän inte orkar att gå i alla trappor varje dag (4 trappor utan hiss, hon är 60 år).

Dobben kommer från djurensvänner och blev omhändertagen av polis vid ett gripande av dobbens ägare, en bankrånare! Dobben o en annan dobbe stod nere i en källare och såg mer döda ut än levande... men denna damen som har honom nu har gjort ett jättejobb med honom, han for runt som en galning o kunde inte gå i koppel osv. men nu går han fint bredvid henne och är som sagt väldigt väldigt fin. och revbenen syns inte längre..

Vet DU nån som kan tänka sig att ta hand om denna stackars killen, som redan haft för många hem, så snälla säg till mig.. annars måste han tillbaka till djurensvänner igen =/ hör er för!

under täcket

En sak till som gjorde min tisdag till en riktigt jävla crappy skitdag var att det var ett år sen min fina bästa Rexe dog. mamma ville egentligen att vi skulle sprida/gräva ner hans aska på hans kulle den dagen, men det blev inte så eftersom jag inte var hemma förrän sent, red ju. kanske vi gör det i helgen? men jag är nog inte redo.

-

outfit torsdag



outfit torsdag


väldigt gratis kläder. pappas gamla levisjeans med hål i knäet, tröjan har jag
fått av mammas kompis och halsbandet kostade 15spänn.
varför betala mer än man behöver liksom?! ;P


outfit fredag



fredagen har flutit på bra. jag trivs bättre o bättre på EF. återigen. härliga människor! :) sen har jag mest grejat i skylten i djuraffären idag. ganska kul faktiskt :) man ju läst Expo va ;)

efter jobb mötte jag upp min käre man på skopunkten för att se va dom hade för utbud. shit vad svårt det är alltså! har hittat 4 par (varav 2 är likadana fast olika färger o i syntet, ett par likadant som dom två fast i skinn samt ett par som är underbart fina fast med liiite hög klack =S) o sen hade mamma sett ett par skitfina i limhamn så dom ska jag titta på imorgon,innan ridningen är det tänkt! haha. men sen är det förhoppningsvis överstökat allt det här med skor o jackor.. fick köpt en sjukt fin jeansjacka på lindex idag oxå. men den blev ju "gratis" eftersom jag fick 600kr av KB i ersättning för min försvunna jacka.. nu ska jag bara invänta att mamma får en 30%rabatt kupong så jag kan få den ännu billigare ;) men då får jag hålla mig från att använda den!

fick inhandlat en söt randig reakjol oxå. man får ju unna sig när man jobbar o sliter hårt ;) (o så att man har nåt att ha på sig på EF, garderoben börjar eka!)

köpte med oss ett marabouchoklad o en påse nötter hem o sitter nu bänkade framför idol. jonas favorit. inte mitt. börjar bli lite tjatigt med det där idol...men dom visar inget annat o jag får ju iaf erkänna att det är roligare nu när dom duktiga är kvar o inte allt trams som är i början av uttagningarna o all röra med 100 personer man ska hålla reda på^^
imorgon hoppas jag på uttgång. har varit sjukt seg o trött hela veckan o har inte vågat bestämma något i helgen för jag trodde jag skulle behöva sova bort hela helgen men nej, nu är jag pigg. vill dansa! hoppas det blir dans imorgon! o lite vin. är galet sugen på vin (det låter sjukt alkis och det kanske det är oxå, va vet jag?)

imorgon är det hoppning på ridschemat. iiih! :D

för övrigt är det SJUKT tråkigt att gå upp på morgonen när det är mörkt o kallt och beckan ligger kvar o sover under täcket!


tisdag onsdag torsdag

i tisdags hade jag en skitdålig dag. allt var bara helt fel. ridningen gick skitdåligt verkligen (tji fick jag som trodde jag hittat tillbaka igen^^) och jag gick o tänkte på Ove som är död hela dagen. stackars Svea.. dagen han fick en hjärtattack firade dom sin 60åriga bröllopsdag..

igår va en lång dag. var helt slut i stallet på kvällen, och så ramlade Emma av Taro och bröt armen(?) så ambulans o grejer fick komma eftersom hon svimmade av hela tiden.. och då blev alla lektionerna framskjutna 30 min så jag kunde inte börja fodra förrän 20.30 :S

idag var jag så trött när jag vaknade att jag knappt vaknade. snoozade till 8.30! har varit sjukt seg på jobb hela dagen, men jag börjar gilla EF mer o mer. eller rättaresagt folket. dom är så härliga :) kul att ha kollegor.....!

efter jobb stack jag o älsk först till özen för att köpa grönsaker till djuren (billigt o bra, 9.90:- /kg för paprikor t.ex :)) sen körde vi bort till mobilia för att titta på skor. hittade inte skorna med stort S =/ har hittat ett par som är superfina! men dom är inte i skinn.. vill egentligen inte ha äkta skinn i kläder och skor o väskor osv, men ett par äkta skinnskor blir ju så himlans sköna när man använt dom ett tag, medans plastic blir väldigt...svettigt =S o håller kanske inte lika bra.. men vi får se, priset är det ju lite skillnad på oxå.. dock sa mamma att jag skulle få 300kr som hjälp till skorna :) hon är så fin min mamma! <3
hittade en suuuperfin skinnjacka oxå, som jag nog ska köpa om jag hittar rätt storlek, (XSen jag provade var lite kort..), istället för min skinnjacka som försvann från KBs garderob...fick 600kr i ersättning och denna kostar 600:- :)

köpte med oss en grillad kyckling hem och åt den till bakad potatis med vitlökssmör, som för övrigt måste vara något av det godaste som finns?! :) på torsdagar har vi mys, bejbi o jag, det har blivit vår dag sen jag började med hästeriet fler dagar i veckan.. ses ju knappt nuförtiden! :O

fredag imorgon. skönt! veckorna springer förbi och dessvärre helgerna likaså :( nu blir det djurmys innan det är sovdax..igen..

kanelbullens dag

idag är det kanelbullens dag och idag dog Ove. Jag känner inte min farfar och min farmor har varit död sen 1977. istället har pappas flickväns föräldrar varit farmor o farfar åt oss. Svea och Ove. och idag dog Ove. så min farfar är död. fast inte den riktiga då.
Han fick en hjärtinfarkt igår, helt plötsligt. han hade inte dåligt hjärta och var ganska pigg för sin ålder (han klättrade uppe på taket för några veckor sen) så det kom väldigt oväntat. men det var så han ville ha det. en bonde vill inte vara sjuk och orkeslös och bli omhändertagen av andra. så för hans egen skull var ju detta bra..


i övrigt har dagen varit bra. efter jobb var vi på ikea o köpte kanelbullar. det är ju kanelbullens dag som sagt.







nya jeansen, hål i strumpan o finfina baskern o min najsiga kavaj.

varför nöja sig med en när man kan få SEX?!

i fredags efter jobb var det tacokväll hos far. alltid lika trevligt! efter vi hade stoppat i oss allt för många tacos blev det spel- och glasstajm :) spelade spelet retro som pappa fick i present av våra kusiner när han fyllde år, riktigt kul spel faktiskt! utan lagindelningar, så vi slapp bli ovänner  ;P

vi åt som sagt glass oxå, med topping. men varför nöja sig med en när man kan få SEX?! ;) alla var supergoda utom jordgubben men den var tänkt till lillebror som inte tycker om varken choklad eller lakrits, stackarn!






lördagen började som vanligt med ridning. älskar lördagens ridning. bästa stunden på hela veckan! och så klart mys med bästa gruppen efteråt. låt oss alltid få vara tillsammans!<3 ;P

på kvällen var vi bjudna till madde o cristian på god mat o efterätt och spel :) jag älskar att spela spel! :P hade en riktigt trevlig kväll, det är tråkigt att man inte träffas o hittar på lika mycket saker som på sommaren :( då träffades vi flera gånger i veckan kändes det som! men nu dröjer det ju låång tid mellan gångerna, skärpning med det! :O





söndagen började med mysfrukost tillsammans med mannen och sen långrunda med hunden.. sen har vi faktiskt gått i stan hela dagen. typ. "behövde" ett par svarta, höga, tighta jeans så det fick jag köpt, på cheap monday såklart ;P det sjukaste är att jeansen jag köpte är i stl 27! TJUGOSJU! fatta att det är typ ..smalt! jag va först lite osäker om jag skulle ha dom eller inte, jag menar dom kostar ju ändå 400 spänn ;P men när jag efter att ha börjat prova stl 31 o kom i ett par 27or så slog jag till direkt, inte varje dag det händer liksom ;P så tramsig man är egentligen^^ men det kändes ju bra.
fick köpt ett sött halsband och en söt prickig klänning och en sötsöt senapsgul (bästa färgen!) stickad basker oxå.  och så har jag provat femhundra par skor. vill ha ett par mormorskängor, sånna med snörning. men har jävligt höga krav på klacken och tån (ska vara lite spetsig men absolut inte SPETSIG, om ni förstår?:P) och sen tycker jag att bruna (med ljusa snören helst!!) är absolut snyggast, men har nog mer användning för ett par svarta... sen vet jag inte om jag ska lägga lite extra pengar på ett par riktiga ordentliga i skinn som jag kan ha i flera år eller om jag ska köpa ett par snikbilliga plasticfantastic och vara halvnöjd? men det är klart, jag får ju hitta skorna med stort S för att lägga den där extrapengen på dom, köper ju inte vilka som helst.... dagens i-landsproblem. verkligen.






o kvällen har spenderats hos mamma, som jag för övrigt knappt träffar numera! :S hon bjöd på varm smörgåstårta och sen har vi stoppat i oss jordgubbar, glass och ännu mera toppingsås, banan-choklad denna gången. gisses vad god den var! :)

jobb imorgon. längtar redan till helgen :(

RSS 2.0