En vit helg

i dubbel bemärkelse då. Inget festande o massa snö :)

har haft en riktigt härlig helg med min man. vi har verkligen tagit vara på tiden, vilket känns skönt :)
i fredags åkte vi lite pulka innan idol började. sen åt vi saffransgifflar o drack glögg i soffan. jag somnade vid 21.30 tiden i soffan o vaknade vid 05tiden, o då var jag ju pigg efter att ha sovit 7,5 timme! men jag somnade om o gick upp vid 8tiden. var i stallet 9.30 och det var helt underbart! det var tyst o lugnt o kallt o ja, helt underbart! en jäkla stor kontrast mot när vi kommer in vid 12tiden när vår lektion är slut.... tusentals ungar som springer omkring o alla förvirrade föräldrar o tuffa stalltjejer.. 
fick hoppa Nora Lee för Ingela, och det gick faktiskt väldigt bra! har inte ridit henne på läääänge, för jag gillade inte henne sist jag red henne. men antingen så har hon blivit bättre eller så har kanske Jag blivit det... ;) 
blev en snabb vända ner o kissa o sen upp på Ludda för en lektion till. Men den lektionen var inte ALLS kul :( eftersom solen tittat fram så började snön på taket smälta och det låter förfärligt mycket när det rasar ner.... o Ludda som bara är 5år o ganska ny på ridskolan , o även Celina som kom typ förra veckan o Affe som varit där i kanske en månad blev ju skiträdda o studsade o hoppade för alla ljud. sen var det smällkallt så dom var superpigga oxå. som sagt, ingen kul lektion alls! men jag satt kvar................ 

Petra o Anne var med o fikade och jag var kvar i stallet till 15.30 haha! fick inte gjort något av det vi skulle, och jag hade lite ångest för det, men skitsamma.. jag fick umgås med mina fina vänner i flera timmar :) 

va uppe hos mamma o hämtade julgrejerna vi har inackorderade på hennes vind och jag var tvungen att leta lite efter mina stallgrejer som jag inte hittat efter flytten... o jag hittade dom! helt sjukt, har letat på mammas vind fleeeera gånger o jag är säker på att jag kollat i den lådan innan, men nu hittade jag dom iaf. sjukt. o störigt, har precis köpt ett par nya vinterridskor med vattentät gummisula som jag då redna har ett par i den lådan som jag varit av med... men men, nu har jag två^^

jonse gjorde pancakes som vi mumsade i oss till Tomten är far till alla barnen, sen somnade jag i soffan. igen. :P vaknade vid 02 o gick in o la oss. o idag gick vi upp 8.30.
efter frukosten klädde vi på oss tjockt med kläder o traskade ner på rekan med hund, pulkor o kamera. det var trögt att gå i snön, men säkert suvären träning för benen ;) o becky var helt galen o glad och vi åkte massa pulka o rekan var så fantastiskt fint! Min favoritplats på jorden :)

när vi kom hem fikade vi saffransgifflar o glögg o sen fick vi upp julstjärnorna o det andra julgrejset.
Va en sväng i stallet o tog in Ingelas häst River, som jag lovat att göra, och nu har Jonas lagat mat medans jag har grejat lite här hemma o snart ska vi gå o hämta Hakon, mammas granne, som vi ska passa ikväll :) han är 4 år o väldigt söt! :D

hittentills har helgen varit Perfa!




fredag o skitig spegel.


Snö fick smaka pannkaka. mums!

lurvtuss!


Rekan

Rekan

Rekan

Pulkabacke :)

Rekan

Beckan

Beckan

Rekan

Vi

Becky

Bästa :)


Juligt

Juligt

torsdagen avklarad.

va hos den dära psykologen i morse. hon verkar vettig. o tittar inte på klockan hela tiden.. :P
vi ska prova kognitivbeteendeterapi, KBT med andra ord. Så då får vi se om jag kan bli av me skiten!

jobb gick bra. jag var bara inte alls sugen på att göra nåt vettigt idag så jag flamsade mest runt med magnus o monkan :P fast dom var väldigt stressade o hade tusen saker att göra så nu var det för en gångs skull Jag som störde Dom ;P haha.
Det gick bra i djuraffären oxå. Fick fixat med hjälp av djurtransport.ifokus så att en (ev båda) våra dvärgskäggagamer får flytta till Dalarna på söndag! Helt sjukt, det ringde en man från Dalarna då och hade läst på vår hemsida att vi hade dvärgskäggagamer. Och undrade om det gick att ordna transport för han ville så gärna ha en och det fanns inga på närmre håll tydligen! Så jag tipsade honom om att gå in på den sidan o kika, har levererat och fått hem många hamstrar både till stockholm o norrland o göteborg genom den sidan, men det gäller bara att hitta något som passar tidsmässigt och platsmässigt. Efter 5 min ringde han tillbaka o sa att han hittat transport, en kille som kunde hämta ödlan/orna på lördagen o sen skulle han köra upp till Dalarna på söndagen så killen i telefonen kunde få den/dom på söndagskvällen! Kul! :D

efter jobb bar det av hemmåt i ganska lugn takt eftersom var o varannan kund varit inne o beklagat sig över hur hemskt halt det var! men det var det ju inte. varken på landsvägar, inne i stan eller motorvägen. men dom kanske har kassa däck?
på tal om halt så gjorde jag världens vurpa på parkeringen igår o jisses vad ont jag har i mina hals o nackmuskler idag! måste varit nån knyck som sträckt till det hela för jag kan knappt resa huvudet när jag ligger ner! Mamma sa att jag kan ha fått en whiplashskada. Ja det fattas väl bara det?! Har haft bajsont i huvudet idag iaf. Inte alls igår, men idag..o det har inte hjälpt med alvedon :( hoppas det är övergående..............................

Åkte ens väng o handlade med jonas när jag kom hem från jobb. storhandlade allt möjligt nödvändigt o onödigt, blev 700:- typ. o då fick jag ändå köpt MASSOR med grönsaker till djuren. Känns skönt när kylskåp, frys o skafferi är FULLT :) utan att man blev ruinerad dessutom :P
var vrålhungriga så vi gjorde varma mackor när vi kom hem o sen var vi svinmätta så vi tog beckan på en runda för att gå av oss mackorna..haha. Men det är så himla skönt att vara ute när det är snö! Älskar det! och så blir det så ljust o fint av den vita snön :)



jag idag.


svidade om till myskläder när vi skulle shoppa mat.
undrar vad dom hade sagt om jag kommit i en stor hoodtröja på ef?
har haft fina kläder varje dag sen jag började där....! :P 
har kanske satt ribban för högt, nu kan ja aldrig gå mysklädd utan att se sunkish ut :S :P

dom otrevliga

det är ganska roligt att folk blir väldigt glada när man kommer till jobbet, o undrar o frågar varför man varit borta en dag. att man liksom är saknad. det känns bra. jag gillar mina kollegor på ef. dom flesta iaf ;)
sen hade ju folk blitt helt hispiga o trodde jag var magsjuk eftersom jag skyllde på magont igår. hmm... :S :P

när jag kom hem vid 14tiden idag gick jag o beckan en lång härlig runda i snön. beckan äälskar snö! hoppar på alla snöhögar o isklumpar o krafsar sönder dom :P försökte få nån fin bild på det hela men se det var inte lika kul när jag var fokuserad på kameran^^ o det var kallt som attans att kasta snö till hunden o fota samtidigt :P



kvällen i stallet gick bra. blev lite ovän med hösilagebalen jag skulle öppna bara. eller rättaresagt plasten som inte vill öppna sig. eller rättaresagt dom jävligt urkassa verktygen jag hade. en söndrig sax, värdelös. svårt att klippa när det sitter superslimmat oxå. men jag hade en kniv oxå. men jag vet inte om den ens är godkänd att kallas för kniv. kanske smörkniv. fullständigt värdelös. o jag blev jävligt irriterad. tog ungefär 20 min att öppna balen. men annars gick det bra!

Lotta hade märkt att jag o ingela inte får vara med o fika med tisdagsgruppen. bra att ALLA märker det. o tycker att dom är otrevliga. jävla bajsgrupp. men nästa termin börjar annelie från vår lördagsgrupp i tisdagsgruppen oxå! jeej! vi bestämde att vi skulle göra övergod fika varje tisdag o sitta o mumsa vid bordet bredvid dom otrevliga... :P haha.

nej nu måste jag sova. har en läkartid kl 8.30 imorgon, sen är det direkt till jobbet så jag måste vara helt klar kl 8.15. blöööh. kommer va såå trött! fick powernappat idag. det är så skönt! :) snart helg igen. snart jul. snart snart snart! godnatt!

när man ska sova

insåg i panik att jag glömt klippa ner den sista persiljan som jag såg fanns kvar i en kruka ute i trädgården, fick klafsa ut i snön (ja för det lägger sig!) i jonas badskor (kallt! kallt! kallt!) o riva loss dom sista testarna. men så var dom ju fulla med snö o iskalla, så jag micra dom en stund innan djuren fick dom. o nu är jag pigg igen. dumt att ha sånna missions på natten när man ska sova.

andra saker som jag glömt/missat göra innan snön kom; sätta in trädgårdsbordet med glasskiva i förrådet. sätta presenning över trämöbelgruppen på framsidan. nu är det ett tjockt lager med snö över alltihopa. det är bara att hoppas på sol sol sol som kan torka upp snön så att man ska slänga om en presenning innan nästa snöoväder. alternativ 2 är att hoppas att träet i möblerna mår bra fastän det stått ute i snörusk hela vintern^^ o att glaset i bordet på baksidan är superbra o håller trots snö o minusgrader.. man kan ju som sagt hoppas.


när magkänslan skrämmer en

blev ingen rekanrunda, bajseväder ju :( men det blev en ganska lång runda iaf! o så fick jag hängt ut fågelmaten i äppleträdet, annars var det en väldigt lugn förmiddag. hade nog inte fixat nåt annat :S hade med mig beckis i djuraffären o chefens hund Inka blev såå glad att se beckan! hon tjöt när vi kom :P ....vilket betyder att beckan är med där alldeles för sällan! det gör ont i hjärtat av tanken på att jag kanske inte kan fortsätta jobba där, efter jul...om A går upp mer i tid. fortsätter hon att jobba som hon gör lär jag behöva gå ner till 10 timmar. som sagt, mitt hjärta gråter. det är min fasta punkt, där vet jag hur allting funkar, jag älskar kunderna o djuren. jag vill inte sluta! :(
på tal om kunder så kom Ellinor, en granne från källstorpsvägen som jag gått i parallellklass med under hela min skoltid, in i affären idag o köpte ett täcke till sin hund. senast vi sågs va när jag mötte henne på mediamarkt, där hon jobbade ;P lite lustigt :)

efter jobb var det sus hem o sus iväg till ridningen. hade en konstig magkänsla som sa att jag skulle rida Lugano idag. men jag ville inte riktigt tro på den, är lite ädd för Lugano som är bautastor o vill definitivt inte hoppa honom! hoppades på Wilmer X, och honom fick jag. ridlekionen gick super, Wilmer är riktigt härlig att hoppa! Kommer så väl ihåg när jag o Alle red på mcr för.... 5-6 år sen? o Wilmer va min absoluta favorit! o Alle tyckte bäst om Jack Flash o Jimmy blev galen på oss när vi red upp bredvid varandra o galopperade som galningar genom ridhuset haha :P det var tider det!

när lektionen var slut kom lotta fram till mig o undrade om jag kunde rida Lugano för han inte hade gått nåt under dagen/kvällen. jag blev rädd på riktigt. för min magkänsla! helt sjukt... dom senaste 3 gångerna jag fått nya hästar har magkänslan haft rätt, o idag kände jag på mig att jag skulle rida Lugano, men sen blev det ju Wilmer... o sen kommer lotta o frågar om jag vill rida Lugano, av alla hästar i stallet! Men det visade sig att han hade gått, så jag slapp^^ haha.

på lördag ska jag rida för Ingela som ridit i vår grupp men bytt till gruppen innan oss, för att hon ska till stockholm, så jag ska rida 2 lektioner efter varandra :P får se om jag kan muta nån stalltjej att göra vid Ludda till ektion 2 o ta ner hästen från lektion nr 1... :P


för övrigt är det väldigt ljust ute eftersom att det snöar, mysigt :) Ninus är på världens bushumör o rejsar o popcornar på mattan framför teven fram o tillbaka fram o tillbaka o skutt upp o ner :P nu man önskar man hade videokameran laddad o klar....!

panikångesten vann igen..

fick en panikångestattack. igen. satt i telefonkö till vårdcentralen o va nr 4, tyckte att det var väl helt ok. men 25 min senare kom jag fram. o då hann jag ju inte gå mer än 10 min med becky. inte okej. fick en rejäl panikångestattack o skällde ut sköterskan i telefonen. känns väl sådär lagom dumt nu efteråt. speciellt när jag skulle komma till psykologen dom har^^ kände mig som värsta psykfallet som borde läggas in på direkten. förhoppningsvis kan psykologen hjälpa mig att hantera den jävla ångesten för jag pallar inte ha det såhär.

blev inget ef-jobb idag, skyllde på magont. visserligen har jag ont i magen. men egentligen inte tillräckligt för att stanna hemma. men det känns inte helt ok att sitta rödgråten i receptionen faktiskt. dessutom hade jag inte hunnit i tid om jag skullat gå en runda o inte bara runt kvarteret med becky så...

så jag ska ta med beckan på en lång rekan-runda. älskade hund som stod i mitt knä o slickade mina våta kinder, vad hade gjort utan henne? hon verkar må bättre i magen idag, tack o lov.


lilla skeden

igår va en superduperdag! morgonen var fantastisk, vi hade tid att ligga kvar i sängen o mysa en stund, känns som att vi aldrig hinner det nuförtiden! efter en mysig promenad o frukost stack jonas o bytte däck på bilen o jag städade till djuren här hemma. vid 14.15 stack vi mot o'learys för att bowla med kusinerna! dock var dom lite sena men vi hade 2 timmar o hann tröttna på det ändå ;)
köpte med oss taco-tillbehör på vägen hem o sen lagade vi mat, allesammans :) kändes som julafton när vi satt o åt, riktigt mysig känsla! firar ju inte jul med dom kusinerna :( vilket är synd! för så mycket som vi skrattar tillsammans skrattar jag inte med någon annan! världens bästa humor har vi :D
efter maten (när vi skulle plocka undan o diska...) tackade kusin-pappa-ola o kusin-daniel för sig o vi fick städa upp själva! när vi var klara spelade vi spel o skrattade ännu mer.. :D

sjukt bra söndag måste jag säga!
men med allt jag stoppade i mig så kunde jag räkna med magont idag. o mycket riktigt vaknade jag med magont. men det gick faktiskt över ganska snabbt! :) men morgonen var hektisk o jag var sjukt seg. körde fel på väg till jobb, irrade in mig i nåt villaområde^^ o det var kallt o jävligt att handla frukt o jag är ärligt talat sjukt trött på att konka deras tunga kassar med frukt! men vad gör man... väl på jobb  var jag irriterad för att jag skulle bära upp allt själv, o så hade någon stulit min parkeringsplats. fick parkera framför byggnaden o bära in allt o sen köra bort o ställa mig en anna parkering, med parkeringskort. men jonas hade städat bort parkeringskortet o jag var redan på sämst humör o blev så jävla stressad när jag inte hittade det jävla kortet. fick springa upp på jobb o hämta ett nytt kort o sen ner igen.
sen blev dagen lite bättre när fina magnus kom o bjöd mig på en lussebulle :)

kvällen har spenderats med beckan tätt mot kroppen. hon har ont i magen o är jättemammig! tycker så synd om henne, lilla fina hjärtat! hon är inte dålig i magen så jag vet inte varför hon har ont. har gett henne en balanstablett o lite ris så får vi hoppas det går över tills imorgon.

borde sova nu. men beckan ligger så fint i lilla skeden hos mig o jag vill inte flytta henne när hon äntligen kommit till ro..
















när bästa dagen är en söndag

fredagen på jobb(en) var bra. väldigt bra. lugnt o skönt med andra ord :P 
när jag kom hem stack vi iväg igen o svängde vi bara nerom centrum o köpte lite gott o sen hem till Linn o Mange för idol-och-pizza-kväll. men pizzorna fick vi vänta länge på^^ 1,5 timme faktiskt. men så är det om man bor på landet ;) haha. nej, dom bor i arrie, ungefär 2 min från oss. så vi kunde köpt med oss pizzor men nej, dom skulle köpas från vellinge och tydligen skulle alla köpa pizzor där just då, innan idol :P men till slut blev det mat o idol o rätt person åkte ut. nu är det bara skitkassa olle kvar sen är det svårt vem som är bäst ;)



lördagen har mest inneburit ångest. har varit bajsstressad hela dagen :( först va det ridning och det gick ganska bra med Ludda idag tyckte jag.. tyckte hon fick väldigt fint framförallt i slutet av lektionen.. men när vikarie-ridläraren skulle spänna ut inspänningarna så hästen kunde sträcka ut när vi skrittade av, så frågade hon om Ludda hade en dåligt dag....? hmm, hur tolkar man det? att det såg kasst i värdelöst ut? ja, det gör man. =/
svidade om när hästen var färdigpysslad med o sen blev det en snabbfika med bästa människorna på jorden. mår fan som bäst när jag är med dom!
sen fick jag skynda till limhamn o hämta upp S o sen till till mormor för att titta lite på julsaker o fika vid mormors boende. blev en mysig eftermiddag men jag var fortfarande uppstressad eftersom vi skulle va hos jonas pappa kl 18 o innan dess skulle jag lämna S, hämta jonas i oxie o så skulle vi hälsa på jonas farfar som är på ett korttidsboende vid victoria park eftersom han ramlade och bröt bäckenbenet för nån vecka sen..

men vi hann. o hos jonas pappa bjöds det på gås! så jävla gott.. o så jävla mätt blev man :S :P
åkte hem vid 22.30tiden o hämta beckan hos mamma, sen gick vi faktiskt en lång runda i det härliga nattvädret. känns så skönt att kunna gå helt utan att vara rädd! kunde man minsann inte när man bodde i stan.......

blev en lång skön dusch o nu e man såklart pigg^^ men ska krypa ner i sängen för imorgon väntar en bra dag! :D
vi ska bowla med kusin johanna o hennes kille johan o så ska ev våra brorsor oxå med, så alla kusinerna är samlade :) o så våra pappor. o efter bowlingen ska vi hem till johanna o johan o laga mat o spela spel?  ska bli jävligt kul! :D Kul när bästa dagen är en söndag! :P



en man i receptionen

dagen idag har varit bra. jag sov till 8 hade en skön frukoststund med lite vi i villa-läsning och sen en kall med härlig promenix på det. ingen chef på ef så där va lugnt o skönt ;) hann vattna blommorna, som jag skulle gjort sen i måndags^^ :P o jobb2 gick bra som vanligt. härlig dag helt enkelt :)
kvällsrundan blev en lång o skön en, en timme runt oxie. sen blev det skorpor o te framför tvn!

fick städat till grisefisarna medans jag pratade med S i telefon innan skorporna o teet, tur man är kvinna så man kan göra två saker samtidigt! (hade varit kul att se en man i receptionen! :P)




jag idag.


hade först vincent uppe på magen o gosade til tvn, men han var mest rastlös o trampade mig i ögonen, så jag bytte gris till Melvin, som har varit rosslig idag :S men han har legat som en liten heffaklump på mig o gosat! världens hemskaste blixt o han ser ut som en riktig gammelvarg på denna bilden, fina gråa melvan :P inget trampande i ögat av honom :P slick på näsan däremot :) (bajssamlingen tog beckan hand om sen)



mina fina vänner :)
ingen bra bild alls, ville bara visa hur fina dom faktiskt är! mina älskade djur!



puss i nacken fina kaninen!



"åh är matte på golvet, måste skynda mig bort o säga hej.."


nu är klockan på tok för mycket. men jonas har sovit sen halv tio ungefär så jag tänkte be honom om lite massage på min onda nacke, inte jättebegåvat att ligga o läsa bloggar med huvudet vänt åt höger i 2 timmar. bara så ni vet. man får nackspärr...

sova eller dammsuga. dagens i-landsproblem....

att powernappa mitt på dagen är nog nåt av det skönaste som finns! sova på morgonen/dagen är så mycket skönare än på kvällen :P

efter jobb idag (som för övrigt var väldigt o-stressigt!) så gick mamy o jag en lång runda i det rent ut sagt hemska vädret.. svinkallt o rått har det varit idag! men promenerade gjorde vi sen gick vi hem till mamy o åt middag. o sen var jag hur seg o trött som helst... hade verkligen egentligen behövt dammsuga men jag valde att slänga mig i bingen en stund. en halvtimme tänkte jag, så hade jag hunnit dammsuga oxå. men jag sov en timme! hur skönt som. men nu är jag seeeg. men piggnar väl till av kylan i stallet... brr.

snart mitt i veckan

tiden går verkligen fort. nu är vi snart mitt i veckan igen. snart onsdag. snart helg.
Förra helgen spenderades ju med massa trevliga människor först på lördagen o sen på söndagen med världens bästa pappi! vi köpte thaimat med oss o sen blev det film o massa godis, men dessvärre somnade jag som en stock efter maten o sov mig igenom alla filmerna haha. illa. men det är nåt sövande med pappas soffa.

va o hämtade bilen hos johanna o johan innan vi stack till pappa, o johanna gav mig en liten goodiebag. med typ sjukt mycket hårprodukter, bra sminkpenslar, ögonskuggor o mascara o ännu fler hårprodukter! helt galet :) stort tack! (fick två hårinpackningar, perfekt! ..eftersom min frisör skällde på mig för att jag inte hårinpackade mitt slitna hår :P)



igår o idag har flutit på. sprungit förbi. va hos doktorn idag för min panikångest. han rådde mig inte att ta receptionistjobbet på heltid eftersom jag är väldigt lättstressad. skönt med lite råd från en läkare faktiskt.
hann gå en rask promenad i det härliga kalla vädret innan det var dax för jobb. sen var hela förmiddagen stress stress stress. förstår inte hur dom lyckas stressa en på det viset! förstår varför folk går in i väggen där!
när jag sen kom till djuraffären va det så lugnt o skönt, kunde göra saker i min egen takt :)

va inte alls på humör för att rida idag. då har det gått långt! hade dessutom bästa grapy..men nej. inte alls sugen. :( men det var ju givetvis roligt, men jag orkade faktiskt inte lägga nån större energi på att hon skulle gå fint i form, vi hade dessutom galoppövningar och då blir hon jättestissig....så jag skyllde på det^^

annars inget nytt. jo,jag tål nog inte ost. har haft jätteont i magen hela dagen, o det enda jag åt igår som kan vara anledningen är antingen ost eller bröd. pest vilket som, men bröd är nog bannemig värre! min mage har blivit så dum på sista tiden :( undrar om det är stress eller för att jag slutat i princip helt med saker jag inte tål (äter ju ingen frukt på kvällarna längre, ifall jag skulle få magont på morgonen  sen... ) o att jag nu har blivit ännu mer känslig? doktorn idag tyckte vi skulle ta blodprov för att kolla min ämnesomsättning men jag vill verkligen inte det, blev helt tårögd o fick hjärtklappning..sa att jag var livrädd för blodprov o då kolla han i sina papper o sa "ja, jag ser här att du svimmade en gång när du var med en kompis som tog blodprov" hehe jo. så var det ju. o jag har inte tagit blodprov sen dess. och det var typ.....8-9 (?) år sen..... shit va gammalt det lät.

maskeradfest!

för det första så är jag nog lite åt det klärvojanta hållet. helt ärligt. lördagen för 4 gånger sen kände jag på mig att jag skulle få rida Leo, jag var helt säker.. o visst fick jag Leo! Förra tisdagen när jag körde mot mcr så kände jag på mig och önskade att jag skulle få rida Grapy.. o det fick jag! Igår, innan ridningen, sa jag till Jonas att jag trodde jag skulle få Ludda, hade det på känn liksom. o vem stod på listan? Jo Ludda! lite creapy faktiskt :S
Ludda var för övrigt väldigt trevlig att rida! hon är inte speciellt gammal (typ 5-6 år) men väldigt väldigt trevlig o duktig o sjukt sköna gångarter! :)

kvällen igår blev fantastiskt rolig! o jag var såå fin! :D Började kvällen hos Johanna o Johan där vi grundade med lite grogg, sen taxi till Felle där vi festade tills vi blev utslängda ;) efteråt gick vi tillsammans med Jakob o åt på nåt skumt kebabställe där kebabkillen var sjukt förvirrad, o rörde ihop alla beställningar, en som hade beställt kycklingkebabrulle fick en vanlig kycklingkebab med pommes fastän det var jakob som skulle ha den vanliga kebaben fast med vanligt kebabkött o falafel..... ja det tog 20år att få maten, men gott var det!
var väl hemma runt 05 men mår ändå sjukt bra idag! Ingen bakfylla what so ever! ikväll blir det en sväng till far med thaimat, vår tradition på farsdag! förhoppningsvis är han förvirrad som vanligt och har glömt att det är den dagen idag och blir lite surprisad! :)


jag var en porslinsdocka




jonas var zombie


lillebror var läskig mimare


Zombie-jonas o Malle som pingu^^


Lukasz var supermario! o han hade sytt sin dress själv! tummen upp!


Jakob var M.I.B ;)


Jag o söt clownkusin!


Clownkusin :)


folk


Bror o brors flickvän :)


Felle, den döda bruden, som höll i hela festligheten tillsammans med sina roomates!


Emelie o josh, dom var nåt hitman-par eller nåt sånt ;)


tönt-marckus, killen som var tuff, geishan o natte som che guevara


Johan o Kim som willys-tomtar


Andrea som hjärterdam o clown-kusin


tuffa killen, knut som nån dataspels snubbe o Minna som fiskare (hon hade vadarbyxor på sig samt en guldfisk i örat)

blev inte så hemskt många bilder o inte bilder på alla heller :( där var bl.a en katolik, en poppare, peddobear+liten flicka, en rödstrumpa, snövit, fler clowner, en simmare i våtdräkt, o allmänt halloweeniga läskigt utklädda folk :P




Fäääärdig!

nu är klockan halv två. långt över läggningstiden en fredag eftersom det är tidig morgon på lördagar.

Men vi (eller rättaresagt jag) provsminkade oss inför imorgon, o vi blev riktigt nöjda faktiskt! :D sen fixade vi jonas kläder o sen har jag suttit o sytt massa tyllkjol o spetskanter o grejer till min outfit, men nu är jag äntligen Fäääärdig! :P

jonas sitter seriöst o glor på poker på tvn, dax att sova?! haha.

ridning imorgon o sen maskeradfeeeest :D tänk så mycket man ordnar o fixar o trixar o grejar för en enda kväll! men det är ju så värt det :D älskar maskerader o temafester! :) hoppas alla går in för det lika mycket som vi bara ;)

tio-elva-tolv

HEEEELG! som jag längtat efter denna helg!

jobb idag va sådär kul. precis när jag skulle gå kom chefen o frågade vilken tid jag slutade, Nu svarade jag. Då frågade han om inte jag kunde boka bord åt honom o 7 andra på restaurang på måndag, lite snabbt innan jag stack till jobb nr 2. Vad säger man? Det var bara att sätta igång datorn, leta upp telefonumret o ringa o boka... o stressa som en galning till djuraffären. Tack. Tack så mycket! Älskar att passa upp folk...............

djuraffären var iaf bra. vill aldrig sluta där! :(

nu ikväll har vi varit en sväng hos mamma o hämtat halloweensminket o snyltat godis. har även hunnit städa till marsvinsgrisarna o gett dom fredagsgodis :) brukar ge dom lite gott o blandat på helgen, dom ska ju oxå ha lite lyx! blev torkade morötter, torkade rödbetor, torkad banan och lite godismix med vetekorn o sånt i. MUMS! tycker grisarna o Ninusen i Oxie :)

Nu är det soffan, idol, godaste teet och marabous vita vinterchoklad som gäller!



frukosten blir så mycket godare i fina skålar o muggar :)
havregrynsgröt med banan, kanel o mjölk + goda teet.



Jag Idag

det som avgjorde

vaknade med vääärldens skallebank i morse. alltså riktigt jävla ont i huvudet. tänkte först inte alls gå o jobba... men efter en alvedon o lite frukost kändes det ju lite bättre... =/ typsikt =P så det var bara att pallra sig iväg. men först gick mamy o jag en låååång härlig morgonrunda. ååh vad jag saknar det!

jobb va sjukt jävla stressigt idag. gör det, gör så, fixa det, kan du..? å ändå är ingen nöjd. eller någon kanske är nöjd men långt ifrån alla. idag var inte alls kul och det var det som avgjorde om jag skulle ta heltid eller inte. nej det ska jag inte. jobbet passar mig inte alls och det passar inte alls när man har panikångest. har haft bajsångest hela dagen tack vare allt skit o stress idag. och det kanske inte är så att folk står med piskan på ryggen eller beordrar att Detta Ska Vara Klart Nu, utan det är att jag känner att jag inte räcker till, när alla drar i mig. det är omöjligt att tömma diskmaskinen, beställa kontorsstolar, boka hotell, öpnna post och lägga grejer i kuvert SAMTIDIGT. vad priorterar man? jag vet inte och det är det som gör det hela så jäkla svårt. o eftersom man inte får nån bekräftelse på hotellbokningen direkt eller ens i närheten av direkt (bokar via mejl) så blir det ett stressmoment i sig. behöver jag boka någon annanstans, eller finns det lediga rum? jo, jag skulle kunna ringa men då ska jag sitta i telefonkö o slösa tid på det.

detta är inte min typ av jobb. det är ett fruktansvärt meningslöst jobb. pengar in - pengar ut. allt handlar om pengar. bara pengar. hade aldrig stått ut att jobba där mer än ett år! inte ens för dom fantastiska människorna som jobbar där. jag måste ha ett meningsfullt jobb, som faktiskt gör skillnad. då jobbar jag hellre inom hemtjänsten och är social med dom äldre och försöker förgylla deras dagar. o allt pappersslöseri! jag blir TOKIG! det är verkligen INGEN på EF som tänker på miljön.........................

jobb nr 2 gick bra. men hade glömt nässprayen hemma så jag kunde varken andas eller höra något.. är fruktansvärt trött på att vara sjuk nu, ärligt talat hur svårt ska det vara att bli av med skiten?! fattas väl bara att man drar på sig en lunginflammation eftersom man inte sitter still en minut trots att jag uppenbarligen har nån form av infektion i kroppen......

jonas fick jobba över idag så jag hämtade honom på vägen hem, sen körde vi hem o hämtade mamma o sen körde vi till jägersro o shoppade ... :P köpte en jättsöt kofta i nån vinröd-lila-plommon färg med söt krage och ett par svarta strumpbyxe-leggings så jag har mina vanliga svarta tjocka strumpbyxor i princip varje dag! :P vilket inte är så fräscht eftersom det är fot på dom och alla vet väl hur strumporna luktar efter en dag i varma skor....? :P tänk då efter en vecka! haha. så nu blev det fot-lösa. iaf så skulle det hela gått på 400:- men med alla rabatter blev det 250:- vilket är mindre än vad koftan kostade! nice! :D

köpte massa billig mat oxå, bla 4pkt kycklingfilé, 2pkt fisk, te, babypuder (till maskeraden på lördag), köttbullar o frukt o bröd o lite mer.. knappt 400kr! där är ju middagar för.....många dagar! tillochmed veckor..! :) det gäller att hamstra när det är billigt :) förstår inte folk som går ner till konsum o köper dagens mat, typ köttfärs krossade tomater lök svamp spagetti grönsaker o hela kitet för minst dubbelt så mycket pengar som när man köper storpack.. men det kanske bara är jag, planeraren, som tänker så?:P

kvällen sen har bestått av criminal minds, djurgos, köttbullsmackor och faktiskt så smakade vi på det nya vita vintermarabouchokladet! och så te... köpte en ny sort; Kobbs Lust & Fägring med smak av passionsfrukt, mango, grädde o karamell. ärligt talat, kan te vara så gott!? HIMMELSKT! hade jag inte blivit så jädrans kissnödig av te, hade jag druckit flera kannor själv! mums! numer kan jag inte riktigt med dom där pås-teerna... nej riktigt te ska det vara :)



chef-lars sa till mig idag att jag var så fint klädd, och att jag alltid var det, alltid så  färgglad! som en blomma! som lyser upp tillvaron..! man måste ju faktiskt bli lite glad :P har aldrig fått sånna fina ord o komplimanger från en chef nån gång. kul att man syns...!

saker som ändå varit bra idag

som vanligt fick mina underbara ungar mig på ett himla bra humör idag ändå :) tycker verkligen det är superkul att ha dom och hoppas att dom oxå tycker det :) men jag tror det :)
i övrigt gick kvällen väldigt bra, förutom att mitt höberg välte ett flertal gånger från vagnen... :S sjukt jobbigt. o man inser inte hur mycket hö (eller hösilage är det väl) man faktiskt har på kärran förrän det ligger på marken bredvid alt. över hela mig ^^ :S :P

det var extrapris på klippningen idag oxå. det är alltid välkommet! :) tänkt vad tråkigt om dom höjt priset istället! :O :P

en jobbig grej är ju att mitt vänstra öra är helt stumt. hör väldigt mycket sämre och det känns verkligen som det sitter ett lock för! sjukt jobbigt verkligen! sen gör det ont när jag böjer mig ner. o jag hatar nässpray. uuusch! får ont i huvudet av det, vilket var en ovanlig biverkning enligt bipacksedeln^^ men jag kanske sprayar för långt upp i hjärnan, va vet jag?

datorn har slutat dumma sig o blivit sitt vanliga jag igen, tack o lov! den fastnade med en bild uppe (en bit av en internetsida^^) o det gick inte att flytta eller ta bort! sen så satt det vid logga ut-stäng av knappen så det gick inte att stänga av via windows så jag fick trycka på knappen. hur drygt som!
men nu är den tillbaka :) för tillfället iaf... :S :P

hejdå slitna håret

usch idag är ingen bra dag iheller :( precis alla har dragit i mig på jobb idag, fixa, trixa gör detta o detta.... o idag är jag inte alls på humör för att ha tusen saker i huvudet, o då blir det bara ännu värre!

kl 13 sa jag hejdå till mitt slitna hår! var sjukt sugen på frisyren i lindex-reklamen o frisör-caroline tyckte jag skulle passa jättebra i det, men det är ett väldigt stort klipp och kort blir det! så vi fegade lite o gjorde en light-variant av frisyren ;) men jag blev nööjd! sätter jag upp den lilla tofsen jag fick behålla blir det nästan som frisyren i lindexreklamen, framifrån iaf ;)

snart är det dax för stalljobb. orkar inte ! är så sanslöst trött, vill bara lägga mig i soffan o sova ett par timmar...hade varit så skönt! men lägger jag mig nu kommer jag inte vara pigg o jobbklar om en timme knappt! :S

önskar dygnet hade fler timmar, känner mig helt jävla sönderstressad just nu. jävla pmsskit som får en att känna såhär, verkligen allt blir skit när man har pms.

o idag har öronen krånglat igen. :( en kasst onsdag oxå med andra ord! men barnen gör nog mig glad sen....


en kass tisdag

idag är jag på kasst humör. datorn krånglar, jag har en tjock-ful-dag och det gick inte så bra på ridningen som jag hade önskat. efter lektionen sa ridlärar-lisa " det såg ju jättefint ut, hon gick verkligen jättefint böjd på volten och hon såg jättemjuk ut..." osv. jag trodde först hon menade mig men när jag vände mig om såg jag att hon pratade med ingela.. det var ingen kul känsla. kunde inte lisa sett mig förra lektionen, när vi hade emma som ridlärare!? då gick det ju så hiiimla bra. men jag kände mig inte riktigt i form idag, plus att vi hade galoppövningar och då blir alltid grapy så hetsig o stissar upp sig.. hade ju tänkt rida barbacka idag, men det blev ju inget med deeet...

frågade lotta förra onsdagen om jag kunde få gå nån ungdomsledarkurs, eftersom jag vill lära ut teorin rätt o lätt.. men enligt henne så var dom kurserna för yngre barn, i tolvårsåldern.. frågade om det fanns något annat alternativ men det fanns det inte. mejlade svenska ridsportsförbundet och frågade om dom kunde hjälpa mig och dom sa att ungdomsledarkurserna inte alls var bara för yngre, det finns t.o.m speciella kurser för oss över 18! o att jag skulle vända mig till min ridskolas distrikt.. då blir jag bara så jävla matt. varför säger lotta så då? vill hon inte att jag ska bli en bättre teorifröken? ser hon inte att jag ger allt och tycker det är kul? om jag nu BER om att få gå en kurs för att förbättra mig borde hon väl fan hjälpa mig? det handlar ju om ridskolan o eleverna och det ser ju inte allt för bra ut om teorifröken inte har någon som helst utbildning, jag kan ju lura i dom vad som helst! det är jag som lär ut allt om hästens skötsel, säkerhet, utrustning osv. kasst! varför motarbeta ? :(

borde nog gå o lägga mig nu, denna dagen blir knappast nåt bättre^^

döv på det örat

nu får det vara nog, nu orkar jag bannemig inte vara sjuk längre! idag bröt öroninflammationen ut som legat o lurat o kliat i örat den senaste veckan. ha haft lock för vänsterörat hela dagen, det försvinner bara när jag lutar bak huvudet o tittar i taket. ser rättså crazy ut när man går runt på det viset faktiskt.... så man kan ju säga att jag är lite döv på det örat^^ o hostan ger inte med sig. o jag har haft magont idag eftersom jag åt vindruvor igårkväll. sucksucksuck! men jag kan inte vara hemma mer! jävla dagisbaciller! :(((

i fredags gick jag en timme tidigare. eller ja, 45min blev det eftersom jag inte hann bli klar till kl 17! från djuraffären eftersom jag skulle vara på EF kl 18 för afterwooork! :P min första afterwork, himlans kul! :D Bästa Monkan hade gjort tävlingar o musikquiz och så sjöng vi singstar och åt pizza innan vi stack till Bakfickan o sen till Fagans för att dansa. men när vi kom till Fagans slutade ivebandet spela så det blev ingen dans, men en jädrans rolig kväll ändå! :D


äter pizza o dricker öööl. bland annat..


chef-Lars espressokoppar funkar utmärkt som shotglas.. tss ;D


Cilla o Annica rockar loss


Monkan, Jongan o Natta o Christer


snygga fylleminer av moi o bäste Magnus


Falsksång på hög nivå, jag pillar mig inte i skrevet..håller i sladden. typ.


Monkan o Magnus rockstars ofc.


kvällen avslutades med att jonas hämtade mig kl 02.15.. vi klrde inom donkan o sen hem o bums i säng!


lördagen började med riidning. hade bamsehästen Leo o det var hoppning. redde ut det ganska bra trots lite bakfylla, o sjuka i kroppen och hans dumheter när han blev "rädd" o bockade o tramsade.
efter fika åkte vi hem o sen iväg till morfars minneslund för att tända ett ljus o säga hej.
blev en del ärenden uträttade o sen ville mamma bjuda på mat! det tackar man ju inte nej till, o efter maten gick jag o jonas en lång runda o sen dunsade vi ner i mammas soffa. somnade 20.30 o vaknade bara för att gå hem o lägga mig igen :P








hittade grönkål på özen och köpte en stor kasse till grisefisarna, gissa om dom blev glada! :D



Söndagen började med långrunda på rekan i det superhärliga vädret. sen va mamma o jag på en loppis i käglinge. köpte en teakbricka och ett sött durkslag o en liten te-kula, allt för en tjuga! är inte loppisar det bästa som finns?! :D



sen tog mamma o jag en tur till hornback där jag fick köpt årets första julklapp! till jonas. känns skönt att börja i tid.... :P fick även köpt lite annat smått som en ormbunke till badrummet...

vi gick en runda med becks o när jag jag sen kom hem hade jonas börjat med maten för veckan :) skönt att ha en man som är lite självgående som inte behöver klara direktiv ;)

fick städat o grejat inne hos djuren, satte upp hyllan till Snös bur så nu är det inte så rörig där inne..
fick sytt lite på en grej till halloweenfesten men blev inte så nöjd så jag får nog göra om... =/ sen blev det mys i soffan med grisefisarna.





för övrigt så har jag bokat klipptid på onsdag. och givetvis när man bokar klipptid så börjar håret "sköta sig" o ligga fint... som min lugg t.ex den har varit hur ful o hemsk som helst det senaste...halvåret? :P men nu ligger den fin o tjock åt rätt håll utan att lägga sig i en ful mittbena under dagen. hur kommer det sig!? den ska ju av av av! o överhuvudtaget ligger håret ganska bra nu, när jag var så trött på det förra veckan...! men ju mer jag tittar på det inser jag att det måste klippas ändå. ser mest ut som en förväxt hockeyfrilla eller nåt åt det hållet. definitivt inget man kallar frisyr!



rutinerade bowlare

denna dagen har mest gått fel. fast ändå varit bra! på bussen på väg till jobb insåg jag att jag glömt mina nytvättade jobbkläder hemma, i sovrummet. najfan! hade ju en kortkort tunika o tights på mig! o direkt efter jobb skulle vi ju bowla o äta... inte fräscht med massa djurhår fjädrar o bajs på dom kläderna då! :O

men jag fick en snilleblixt o kom att jag donerat ett par av jonas gamla jeans till rått-hängmattor som inte blivit sönderklippta än, så dom drog jag på mig :) sen fick jag låna en tisha av E. sen kunde jag jubba ordentligt :) min första kunde var såklart en skitig kloklippshund! hhrm.

efter jobb hämta bejb o bror mig o sen hem till pappi o lisbeth o sen iväg till o´learys! hade förbeställt mat för att vi skulle hinna äta innan vi skulle bowla halv åtta..men ingen mat va färdig! fick maten efter kl sju (25 min försent...) så vi fick framskjutet bowlingen 30 min så vi skulle hinna käka i lugn o ro.

vi hade beställt hamburgare o det var suuupergott :) det har blivit vår grej, att äta hamburgare tillsammans. inget jävla mcdonaldsskit utan riktiga hamburgare! mums! :)

sen va det dax för bowling. fick bana två o den började klydda ganska direkt. "ja den bruka klydda, men ni får 1an istället" okej varför ge oss bana 2 från början om den brukar klydda?!
ja, 1an klyddade givetvis oxå och stängde av sig o käglorna kom inte ner som dom skulle osv..

efter lite klag så bjöd dom på 15min bowling som kompensation.. tack^^ men ändå stängdes bowlingen av 5 min innan det var slut! blev redigt irriterad o undrade vad dom sysslade med och då är det ju som så att i bowlingvärlden är en timme 55 min, dvs 1 timme o 30min är 1,25 ist. dumt av oss rutinerade bowlare att inte veta det.... ^^

blev att vi klagade lite på allt när vi skulle betala så vi fick 20% avdrag på matpriset och 5 fribiljetter bowling. sen var vi nöjda :D haha.

men oavsett att klydd så var det himla roligt o härligt att göra en sån här grej en vanlig torsdag :)
















Living on the edge

varför måste man (jag) alltid vara precis på kanten att trilla över? måste alltid pressa ut sista droppen..
vet att jag blir sjukt stressad o får bajs-andning men gör det ändå. måste liksom.

måste vänta tills batteriet på datorn är nästan precis slut, innan jag sätter i sladden. varför inte bara göra det direkt när jag jag vet att det kommer ta slut alldeles snart? det blir ju ett himla jäkt att få i kontakten, hängdes över soffkanten... hinner jag?!

samma sak med att köra i tid/gå till bussen i tid. varför inte vara 10 min tidig för en gångs skull? nej, det är bättre att sitta o blogga in i det sista, eller sova 10 min längre, som om det skulle göra någon som helst skillnad på dagens pigghet? sen får man vansinnesköra till jobbet o rusa in med andan i halsen. eller springa till bussen o hoppas att busschauffören ser en när man kommer rusandes vinkandes.. men sen hatar jag ju att vänta.

sen brukar jag även äta lite till när jag egentligen är mätt, dricka lite vin till fast jag redan är full, vara vaken o titta lite till på tv fastän jag redan är trött o borde sova.. jag gillar väl kicken (okej, ingen kick av att bli extra mätt, extra full eller extra trött kanske..) men stresskicken som gör en vaken. men samtidigt stressad. eller så måste den trista vardagen piffas upp med lite Living on the edge..... ;)

dax att rusa till bussen...! snart iaf ;)


känns inte allt för jävligt

stannar hemma från Ef idag oxå. Ringde Katja o frågade om hon tyckte jag skulle jobba eller ej, och eftersom jag låter superdunderskitjätteförkyld eftersom jag är totalt igenkörd i bihålorna så tyckte hon såklart jag skulle stanna hemma. Jag gråter inte. Jag njuter faktiskt lite. Men så fick jag vansinnesont i huvet nu oxå så det var nog bra att det inte blev extrajobb idag. bara 2,5 timmes lön jag förlorar idag, känns inte allt för jävligt.

bättre o kanske bli frisk någon gång.. men jag har känningar i öronen oxå. fattas bara öroninflammation nu sen är allt tipptopp! verkligen...

det blir en lugn helg. ja faktiskt. är sjukt loppissugen!! men måste fixa lite inför maskeradfesten nästa helg..... :) o så har jag en dejt med Sanna, måste avverka lite timmar...ligger back! hade velat träffa min mormor oxå.. kanske kan bjuda hem oss på söndagsmiddag hos henne......
NU: frukost.

hosta mig till sömns

hostade precis upp mina lungor. helt ärligt, trodde aldrig jag skulle sluta hosta. o klökas. kan man gå o jobba imorgon ändå? mår ju ganska bra, förutom hostandet och att jag är stopp i snoken. inget snor, bara stopp. sjukt konstig sjuka det här.. enda fördelen med hostan är väl att magmusklerna blir ordentligt tränade iaf :P
jag känner paniken över att jag missat två dagars jobb. två dagars lön. fast det har varit jävligt skönt samtidigt. tänk så jävla för bra dom människorna har det som utnyttjar snäll-sverige och sitter hemma på röven samtidigt som dom får pengar på kontot.. en sån skulle man vatt!! ha!

stallet gick superbra idag. mina kids är dom bästa och sen rullade allt annat oxå på så bra. blev så glad när jag såg grapy, fina grapy! ska nog rida barbacka om jag har henne på tisdag. ja det ska jag. nu ska jag hosta mig till sömns... jeej!

en fluffig vit kanin

ta det lugnt är inte min starka sida. eller jo, jag kan vara fruktansvärt lat, det kan jag! men när det ser ut som ett bombnedslag i ens hem kan man inte bara sitta o titta på dammtussarna som rullar... så jag tog ett ryck.. o nu känner jag mig helt slut! så jädrans dumt egentligen... behöver ju energin till ikväll.. men nu är det iaf rent o fint i halva huset :P orkade bara djurrummet, badrummet, hallen o köket. jonas får bannemig ta sovrummet och vardagsrummet för jag orkar inte krypa under soffan o sängen med dammsugaren o ryamattan i vardagsrummet är ju ett helt träningspass att få ren ;) men vad gör man om man tvunget ska ha en svart ryamatta när man har en fluffig vit kanin och en ljusgrå fluffig hund?

vädret har verkligen spökat idag, ena sekunden har det varit solsken o blå himmel för att nästa blåsa upp tills torm o ösregn..? nu är solen framme igen så jag ska passa på att promenixa med Beckan o hoppas att regnet håller sig borta när jag är ute ;)

alltid är det något...

bestämde mig för att stanna hemma idag oxå. nu är jag dunderförkyld ovanpå hostan.. låter inte vackert när jag pratar kan jag tala om...! tänkte jag skulle sova läänge idag men kunde bara sova till 9^^

o som om inte det vore nog med denna sjukan med hosta o snor så har jag fått sjukt ont i ryggslutet o ner i vänstra benet... sökte på symptomen o fick upp att det kunde vara ischiasnerven som är i kläm..... det finns då en falsk variant där det oftast är musklerna som är spända eller där det kan bero på felbelastning om man t.ex suttit eller stått fel osv.. och det ska då ge ungefär samma känsla som "äkta ischias" som innebär att man har diskbråck eller liknande.
enligt symptomen på falsk ischias så har man sällan smärta nedanför knäet och inga domningar... men jag har ont ner i foten och värst i knävecket typ.. sticks i benet om jag har det i vissa lägen och jag fick kramp i benet igår när vi gjorde skänkelvikning på ridningen....
vaknade med detta onda igår morse utan någon förvarning alls! o det blev värre o värre under dagen och idag är det mycket värre... (dock kändes det ingenting när jag red mer än att jag fick kramp i benet en gång) det gjorde dessutom ont igår när jag skulle sova, spelade ingen roll hur jag låg, med benet böjt eller rakt eller vad som för det gjorde ont ändå....
o sen är det ju så svårt att bedöma hur ont det gör, det som gör jätteont på mig kanske inte alls känns på jonas osv.. det är ju inte som att jag är förlamad på nåt vis, jag kan ju röra mig och gå på benet absolut.. men det känns mest obehagligt när det sticks i benet.. ska bli "kul" o se hur det går i stallet ikväll med sopning och köra ensilagevagnen....... för jag måste liksom dit.. måste ju ge hästarna mat! o dessutom får jag ju betalt i ridlektioner och jobbar jag inte idag får jag kanske inte hoppa på lördag eller rida grapan på tisdag... och det vill jag då inte missa! men jag vet faktiskt inte riktigt hur det fungerar....

aja, alltid är det något...

Älskade Häst!

dagen har varit bra. roligt med höstskyltning i djuraffären. blev väldans nöjd faktiskt! :) kommer dock bli jobbigt att få undan alla löven till julskyltningen haha :P men den tiden den sorgen!
beckan fick följa med till jobb oxå o hon tyckte det var super! :) skitlängesen hon var med ju.. :S 

blev sent från jobb o stress iväg till stallet o hela vägen satt jag o önskade att jag skulle få Grapy, den bästa av dom bästa :) kände på mig att jag skulle få henne, och det fick jag oxå! hon var ren o fin så det gick snabbt att göra henne färdig och sen följde en av dom bästa ridlektionerna någonsin.. hade väldigt mycket självständig ridning och jag hade Grapy i så jävla fin form. Det gick så bra att jag nästan blev tårögd! vi klickar så jävla bra, jag o Bästa Grapy..  Älskade Häst! det är synd att hon är så pass gammal (tror faktiskt hon är 19 år!) annars hade jag bannemig köpt henne.. o grejen är att hon blir bara finare o finare med åren... när jag red på mcr med alle när jag var typ 17 år så var hon mest vild, Grapan.. när jag sen började nu igen som vuxen va hon mest brallig o störig o drog ner huvudet.. men nu.....oj vad underbar hon är! visst kan hon bli het o busa lite framförallt i galoppen, men hon kan gå så jäkla fint så att man undrar om det verkligen är man själv som rider! så jävla nöjd med dagens lektion och jag hoppas att jag får rida henne mycket nu, älskade Grapy!
tror hon är en korsning av fullblod och nordsvensk eller något sånt, hon är inte så hög, och har smala ben o kraftig kropp :P perfekt i mina ögon :) ser ut som en busig ponny med yvig man :)

o den braiga tisdagen avslutades såklart med Desperate Housewives. Kan det bli bättre? :D 

som jag saknat

idag är jag sjuk. sjukad från jobb iaf. mådde inte alls bra när jag vaknade och hostan var ännu värre än igår. eftersom jag mådde bättre i söndags än idag så skyller jag inte på min utekväll i lördags utan snarare på att jag jobbade så lång dag igår. 9 timmar utan rast. :(
nu mår jag lite bättre än när jag vaknade, men fortfarande tillräckligt dåligt för att kuna vara hemma med gott samvete :) dock "måste" jag jobba i djuraffären.. känner att jag inte kan vara därifrån,dels för lönen (ef är timlön så det är lättare på nåt vis, kan ju jobba in det en annan dag om jag vill) och dels för att där är massor att göra. måste t.ex skylta om i fönstret.....för det hann jag inte igår.

gick upp vid 8.45 idag. man ska ju sova länge när man är sjuk! medans gröten stod på svalning så trixade jag lite i köket o städade undan på bänkskivan.. sånt som man ser men inte hinner eller orkar ta tag i när man är hemma kl 19 efter en lång jobbdag.. och det är så himla härligt att gå där o pula o pilla...
efter frukosten gick mamy o jag en lång, men lugn promenad och plockade löv och pratade. sådär som vi brukade göra innan.... som jag saknat mina förmiddagar! nu känner jag sån stor lust att bara skita i allt som har med EF att göra o gå tillbaka till mitt vanliga härliga lediga liv. men på det viset får jag inga 5000:- i månaden sparade så det är bara att bita i det sura äpplet o knega på. det gäller (förhoppningvis) inte hela livet utan några månader och sen är det långresa o ledighet som gäller.. så jag står nog ut.. men bara om jag får ha några sånna här små avbrott i allt det hektiska o njuta av att bara vara. o få vara med min hund som jag har så sjukt dåligt samvete för hela tiden som det är nu........

nu ska jag passa på att ringa samtal och skriva på o skicka in massa papper som jag inte tagit tag i, men borde göra. så att jag kanske kan få ut lite pengar från vincents försäkring osv.. :)

Adjö Oktober

Begravningen var fin. Jättefin. O jobbig. Präsen är en vän till familjen och en av Oves bästa vänner. En vän till familjen sjöng jättevackert, Evert Taube, och en annan vän spelade fiol. När alla sagt adjö blev vi bjudna på mat i Oves gamla skola som ligger bredvid kyrkan. Det blev kött, potatis o brunsås, precis som Ove hade velat ha det.

när alla "gästerna" hade gått, gick vi bort till kyrkogården för att titta på alla blommorna och då hände det en märklig sak!
Förut hade Ove o Svea en röd katt som hette Gulle, hans svans blev avkapad av en skördetröska så han var svanslös. Det var inte så jättelängesen han dog och vid middagen tidigare hörde jag att någon sa att Ove saknade katten mer än han ville erkänna........
så när vi stod där vid alla blombuketterna kom det en röd fin katt med en enooorm plymsvans! den promenerade rakt in bland blommorna o fram till Lisbeth (pappas flickvän, Oves dotter, som älskar katter) o kelade. sen tillbaka in bland blommorna o sen iväg. Det måste varit Ove. Jag tror på sånt.





i fredags mådde jag apa. röv. skit. för jävligt helt enkelt. vi såg romantisk film och gosade i soffan. men fan va kasst jag mådde. tog tempen minst 20 ggr, men jag får uppenbarligen inte feber. även om det kändes som att jag hade en kroppstemp 45 grader minst.

vaknade pigg o frisk(?) på lördagen. ja frisk är till att överdriva för jag hostade fortfarande upp lungorna men annars, inga feberkänningar! :) iväg till ridningen o njöt av Leo, finaste bamsehästen :) börjar känna mig som en ryttare istället för myra på hans rygg nu ;)
efter stallet bytte vi om o körde upp till höör för att hälsa på bästaste petra. guuud vad jag saknat henne! hon visste inte att vi skulle komma så när vi stack in näsorna blev hon alldeles tårögd och glaaad :) vi trodde att vi nog skulle stanna en stund, kanske två timmar.. men vi körde inte hem förrän sju på kvällen! timmarna hade bara sprungit iväg! kl 20 skulle vi vara på fest hos Johanna o Johan i malmö.. knivigt :P

fick duschat o halloweenat mig snabbt som tusan o sen stack jonas bror o jag till kusin o hennes pojkvän där det var FEST! massa massa folk o riktigt kul :D senare blev det dans på debaser som faktiskt spelade riktigt bra musik för en gångs skull :D sjukt kul kväll... o jag som skulle ta det lugnt o inte dricka osv, pga hostan! men jag resonerade som så att man får passa på när tillfälle till fest ges! det är ju inte så jädrans ofta nuförtiden^^

kvällen avslutades med pizza på campus o sen vansinnesfärd hem med bästa taxichaffisen Bezad :P




söndagen började med shopping med mamy. sen drog jag med mig jonas till svågertorp o alla affärer där, fick köpt tyll till min halloweenoutfit den 13e och lite annat viktigt ;) ikea hann vi oxå med, men guu så drygt det är på ikea på helgen^^
älsklingen gjorde mat, fläskfilé potatiskroketter, beasås o vitlökssmör stekt svamp o sparris. SMASK! sen somnade jag i soffan vid 20tiden..o vid 02 gick vi o la oss. sov alltså 11 timmar natten till måndag. välbehövligt!



idag har jag dock mått rätt kasst. min hals är inte alls bättre :( o all stress på måndagen på Ef är så dryg.. fixa fixa fixa.. efter jobb stack jonas o jag till byggmax o köpte hyllplan o konsoller att sätta upp Snös nya bur på (Elsies gamla, råttburen) ..

imorgon ska jag faktiskt vara hemma från EF. ska jobba i djuraffären o rida på kvällen. men jag orkar nog inte allt, hela dagen. så jag väljer. det är det fina med att vara vuxen. man får rida fastän man inte jobbar. jag menar, jag får ju inte betalt så vad ska dom säga? :P

idag (läs igår) är det den 1e november. 101101. så jag säger Adjö Oktober o går o lägger  mig. 

RSS 2.0