toastbuffé och pulkaåkning

vilken helg! herregud.
det var verkligen längesen jag hade känslan av en riktigt lyckad ridlektion, ni vet känslan där man känner sig riktigt nöjd. det är en varm känsla som sprider sig i hela kroppen och man kan nästan jämföra det med en orgasm!
fick hella och vi hade dessyr, med voltövningar. kul o bra! hella gick så fint i slutet av lektionen och den nya ridläraren är så bra på att berömma i rätt ögonblick :) jag som nästan va säker på att jag skulle sluta för att det inte kändes så kul längre, nu vill jag inte det för det känns så mycket bättre igen!

kakan var oehört uppskattad och den var verkligen svingod :) blev en långfika med bästa ridgruppen som vanligt :) tomt utan jimmy bara :(

sen va d hem o älskling hade lagat supergod mat. efter dusch o lite tillfixning så begav vi oss till stan för att få på inflyttningsfest hos johan, kusin johannas kille. skulle ringa johanna när vi var där för hon skulle guida oss rätt, men hon hade mobilen på ljudlös i väskan och hade sagt fel nr på huset så vi letade som galningar efter nr 24, när det i själva verkat var nr 25! stod o ringde o ringde o ringde i 20 min innan vi fick tag på elin så vi kunde få johans nr så vi äntligen kunde komma in! fy fan vad kallt!
men det var väldigt trevligt på festen och det var toastbuffé, en väldigt märklig men jävligt god grej! alltså toast bröd och massa massa ingredienser typ lök, guacamole, räkor, osv o sen ner i en tostmaskin o sen smaskens! :D

kom hem hyffsat sent o sov till tolv idag! har inte gjort ett vettigt skit, vi tog med oss beckan ner på rekan o åkte massa pulka i dom branta backarna! :D sen pulsade vi hem i snön o gud va jobbigt det var!
när vi kom hem gjorde vi varm choklad med kanel o glass i o det var så smaskit efter flera timmar i kall snö :)

nu ska vi till pappa o bli bjudna på mat o film :D

en helg som börja så dåligt, kunde ändå bli så bra :)

nerkissad

blev precis nerkissad av Lasseman som satt i mitt knä. det var mitt eget fel för han var väldigt tydlig med att visa hur kissig han var, men jag lyssnade inte av någon anledning så då blev jag kissad på!
det smarta då borde ju vara att byta brallor o sen ha upp lasse igen, eftersom han då precis har kissat. men istället tog jag upp elliot, så jag hoppas han är lika tydlig som polarn sin, för jag orkar inte byta brallor mer nu!

dagen började i ganska lagom tid, lite över 8. J hade hällt upp havregryn i en skål, o skrivit en söt lapp. men problemet var att han rivit sönder min lapp där jag skrivit ner vem jag tänkt bjuda på min fest o lite annat sånt(ifall man glömmer liksom) o skrivit sitt söta meddelande på. så det hela blev ju lite förstört då..^^

har skitont i benet fortfarande så istället för gymmet blev det en jobbig rask promenad med beckan i snön. helt underbart väder, alldeles vindstilla! bara solen som fattades.
när ja kom hem sen gjorde jag lite situps, cirklar med armarna och kissande hunden. men det är inte lätt att försöka koncentrera sig på träning när man har en hund som springer under en (när man gör kissande hunden) o slickar en i ansiktet och tror att allting är lek, eller en kanin som snusar en i nacken eller klättrar på ens mage eller hoppar under en när man lyfter sig i situpsen! :P så efter lite halvdan träning tog jag ut ninus en sväng i trädgården för att hon skulle få känna på snön. men hon var inte speciellt imponerad utan satte sig vid trappan o ville in^^

jobb va ganska segt, städade till fiskarna o det är det tråkigaste jag vet! blöööh! ska aldrig ha akvarium, hur fint det än är!

blev lite matshopping på väg hem och sen har kvällen varit rysligt tråkig! inget alls att se på tv som vanligt på fredagar, sjukt dåligt :( ville se film hos bror men han skulle feesta. så här sitter vi som två pensionärer o väntar på att kunna gå o lägga oss^^

fick bakat två daim-kladdkakor tills imorgon, eftersom jag ramlade av förra gången på ridningen^^ dom var jävligt enkla o göra så jag hoppas dom är goda :)




älskling vilket är snyggast

börjar med att säga förevigt godnatt till Xena, en fin grisefis på jobb som dog i toxicos idag.. hann inte ens försöka hjälpa henne o bebbarna i magen :(

har varit sjukt trött idag, säkert för mina dumma sovtider^^
så d blir en tidig kväll ikväll.

håller just nu på att steka köttbullar, kollar på special victims unit och jonas fick för sig att raka håret (på huvet^^)
hörde "neeej.. eller eh.. neeej!" från badrummet. jonas hade tagit av grejen man väljer längd med på rakapparaten och sen glömt sätta tillbaka den efter han tömt av håret (kort minne?) och rakat med bara rakapparaten. det blir KORT! jag gick in o skrattade ihjäl mig och gick igen. han frågade vad han skulle göra, raka av allt i samma korta icke-befintliga längd eller låta det rakade hacket vara kvar mitt på huvet av hår. "älskling, vilket är snyggast ?" SNYGGAST?! INGET! men jag lyckades nog 'fejda' ut det korta in i det längre så han slipper kapa allt... får se hur det ser ut i pausen. jag tror att anledningen till att han gjorde fel är för att vi ser på tv o steker köttbullar samtidigt som han bestämde sig för att klippa sig. han är ju inte mer än man!

Sista minuten människa

jag är så dålig på att ta tag i saker. som tex att gå o lägga mig i tid. jag kan bara inte! går vi o lägger oss samtidigt, jonas o jag, går det ganska bra. då "tjatar" han ju på mig. men när han redan sover kan jag sitta o glo på tv eller sitta vid datorn alldeles alldeles för länge!
igår fastnade jag på felsms.com o satt o läste typ 43 sidor roliga sms folk fått o skickat ...va inte i säng förräns vid två. BRA DÄR! men jag skrattade högt för mig själv, och var sen helt speedad av alla skrattendorfiner^^

dagen idag började med sovmorgon då :P sedan blev det gröt o lite mys med djuren o sen har beckan o jag varit ute på en liten fotorunda i solen! får se hur bilderna blev sen, beckan var inte speciellt medgörlig... hade mitt teleobjektiv med mig, och det måste man fota från ett visst avstånd, men hon va skitjobbig o skulle inte springa bort från mig när jag bad henne och hon skulle inte sitta o vänta tills jag gav klartecken att komma mot mig och hon skällde heeela tiden. så nu är jag lite småirriterad på henne^^

ska ta bussen ti jubb snart. känner mig egentligen jättestressad för jag ska va klar om 20 min men sitter fortfarande här i långkallingar..... men sån är jag, en sista minuten människa. ibland tror jag tt jag njuter av att stressa.. för hur gott om tid jag än har på mig från början så såsar jag nåt så vansinnigt o tar det alldeles för lugnt tills jag måste stressa ihjäl mig^^ vilket jag kommer få göra nu med! 

snöoväder o reafynd!

ojojoj hela sverige stannar när det blir oväder. snöoväder!
vad jag vet har det snöat i princip varje vinter. alltid. jag tycker det är mysigt med snö, dessutom älskar jag min nya röda vinterkappa så det kan vara vinter ett litet tag till så jag kan använda den =)

men jag längtar efter våren oxå. o sommaren! ska bli så kul att fixa i trädgården :D har en fantastisk idé om framsidan.... vi ska ha en uteplats där, eftersom att vi har kvällssolen där. jag vill ha ett litet träd där som man kan hänga lite ljuslyktor i, lite fågelmat och även ljusslingor på vintern och jag vill gärna ha ett magnoliaträd! älskar magnolior, men jag vet inte riktigt om man kan hålla dom träden små/nerklippta? men ändå ha vackra blommor? dessutom är jag sugen på att ha solrosor på baksidan, utanför förrådet (på utsidan av trädgården) och sen självklart massor av jordgubbar, tomater, blåbär, krusbär o annat gott o kul i trädgården :)

dagen idag började med träning i form av ellips-uppvärmning sedan lite arm o rygg o mage och sedan löpning intervall 5 min löp 2 min "vila" x 3. men fick jätteont i benen efteråt så jag måste nog köpa nya löparskor...

promenad me becky i snöstormen sedan lunch. otroligt goda kycklingwraps med sallad avokado tomat gurka lime grillad kyckling o creme fraiche. supergott!

efter en dusch åkte mamma o jag en sväng till stan.
först inom en ull-och-skinnjacks-outlet där mamma fyndade 2 jackor! jag höll mig i skinnet, fastän jag hittade en superfin mörkgrå duffel för 199:- ....
sedan var vi på skojakt. hojhojhoj... tydligen gör detta snöoväder folk helt galna efter rejäla vinterskor för det finns inga kvar i hela stan! eller jo, det blev tillslut dom mamma tittat ut från början på ecco, nedsatta till 1299:- BILLIGT^^ men ska man åka till åre så får man ju ha rejäla skor, inte sant?

efter att ha ränt runt halva stan med mamma på jakt efter skor till henne ville jag in en snabb sväng på Monki för att se om dom hade nån Rea kvar. OM DOM HADE! deras rea e bästbästbäst!
för 282.50:- fick jag massa reafynd! en svart kort (fejk)skinnväst, precis en sån jag velat ha hela hösten! en gråsvart tröja med nitgrejer. en rosaröd blommig fin midjehög kjol, ett svart smalt flätat skärp, o rosblommiga strumpbyxor.
alltsammans skulle egentligen blivit 1130kr!
jag kände mig lite fånig när jag sagt att jag inte hade råd med en jacka för 200spänn när jag sen gick o handlade annat skit för ännu mer. men det var mer behövliga grejer än en ulljacka i januari! =P

hade egentligen planerat att städa vårt skitiga hem idag på dagen men så blev ju inte fallet, så jag o jonas tog ett ryck när jag kom hem. fick städat till alla djuren och även dammsugit o våttorkat hela lägenheten. känns SKÖNT. det blev verkligen en stor skillnad i djurrummet, det var rena misären där inne innan idag så jag ville inte ens öppna dörren. dessutom hade lilla moln placerat matskålen i dörrhålet^^ "jag vill ha mat matte!"

inte ett skit på tv idag så jag har bara läst bloggar o inspirerats av Miriam och Jessica och vill ha dom finfina strumpbyxorna med rosetter på i Jessicas blogg!
har haft molnetussen uppe i famnen då hon kräver mycket kel för att hålla sig på gott humör. hon har suttit o slickat o slickat o slickat på mina fingrar o armar o varit väldigt väldigt pussig.<3
i morse satt hon i dörröppningen till köket o väntade på sin gröt. hon har börjat vänta på den, innan fick man kalla på henne men nu väntar hon tålmodigt på sin frukost =)

fransk o skitkass

igår på jobb hittade vi Marilyn död. vår fina snälla gosiga guldishona, 1,5år gammal! bara död sådär helt plötsligt :( hittentills har ju inte 2010 varit superbäst............ hade det inte varit för resan så hade jag nog redan dragit nåt gammalt över mig o vaknat igen i sommar nångång.

imorgon är jag ledig o det ska bra så guttguttgutt! är på segetrötteomotiverat humör för tillfället. det ända jag vill e att gå ner 5kg NU! det etsar sig fast i huvet på mig o jag har precis sutttit 2h o letat bilder åt E (utanför arbetstiiiiid) o hittade massa smal-bilder på mig,. från förra våren typ.. tänk vad 5-7kg gör på ens kropp! men nu ska dom bort!
hade planerat en mysig filmkväll me J ikväll, men filmen han valt var fransk o skitkass! så istället kom bror hit o fixade nytt virusskydd till mig eftersom att mitt går ut imorgon!


Grattis Beckan!

idag blir min fina vovvs 5 år! o om exakt en månad har vi haft henne i exakt 3 år! helt sjukt vad tiden går fort.....
dagen började med ett träningspass och sen powerwalkade jag mamma o becky en runda på rekan, i termobrallor o allt vad kylan innebär. fy fan vad jobbigt o svettigt! haha. men guuuuuuud så fint det var på rekan<3! alldeles soligt gnistrigt och vitt och vindstilla. helt fantastiskt. o ja glömde ta med mig kameran :( typiskt.

(bilden inte tagen idag alltså)

krackelerade

dagens i-landsproblem
min fina bruna färg är snart ett minne blott! jag smörjer in mig med fet kräm för att lappa ihop min krackelerade hud. men det hjälper inget vidare och jag skulle väl egentligen behöva skrubba mig i duschen men det tar emot nåt så vansinnigt! det dröjer ju typ 4 månader innan man ens kan visa benen i solen igen..!

dagen började med ett vetrinärbesök för vovva och nina. vaccination och kli-undersökning som egentligen inte ledde nån vart. sista anledningen vi kan komma på är allergi mot burunderlaget vilket är träpellets och vafan ska jag ersätta det med som inte kostar skjortan! kan ju inte ha spån till hennes fluffpäls... =/ har funderat på kattsand men vet inte vad marsvinsfötter tycker om det?

imorgon fyller beckan 5 år! har ingen present till henne för jag hade glömt det^^ men jag o mamma ska gå på rekan med henne efter vi tränat imorgn =D då blir hon glad! sen får hon ha nåt gott på kvällen när jag kommer hem från jubb... där är ju en del att välja på va :P

har kollat på guldbaggegalan o johan glans ikväll och den killen är sinnes sjukt kul! haha :P

har samtidigt läst bloggar o uppdaterat mig lite och jag måste bara säga att UnderbaraClara är  s å å å  underbar! har suttit o kollat igenom hennes gamla blogg på hennes outfit/stylingbilder och förälskat mig i alla hennes frisyrer o kläder... ska nog klippa håret i en rak alt. taggig? page, en kortare variant av vad jag har nu! och göra håret sådär fint ljust askblont som hon har det.... ååh! =)

50årsöppethuskalas

igår hade mamma "50årskalas". kalas låter väldigt barnsligt, barn har kalas inte vuxna..väl? men vad kallar man det? det var ju öppethus o man kunde komma mellan 16-... men öppethus låter så..skoligt. så vad kallar man ett 50årsöppethuskalas?

det var väldigt trevligt iaf och vi var inte hemma förräns vid halv tre :P dock låg vi o glodde på film i victors rum dom sisat två timmarna! såg Funny People och den var riktigt bra! missade dock lite i slutet för jag somnade lite, men annars va den bra ;P

idag har jag träffat sanna (som jag är kontaktperson till) o fikat o planerat februari o mars. mer har egentligen inte hänt? va en sväng hos mamma o åt tårta sen igår =S så nu känner man sig fettogris igen........
nu är det verkligen skärpning!
dock känns det som att jag har tränat massor i helgen för min kropp är helt bruten... =S har enorm 'träningsvärk' överallt, framförallt i min högerarm.. vet inte om det kommer ifrån när jag försökte hålla i romeo när han sprang runt när rolf hade skrämt honom med bommen på läktaren eller om det var från min lilla avramling? men ont gör det och som sagt det känns som träningsvärk! sjuk känsla..

imorgon blir det vetrinären med beckan för vaccination och lilla molns kli i pälsen... hon är bättre men inte helt bra och det är lika bra att ta ett besök till innan försäkringsperioden går ut...

sängen kallar! gonatten.

en öl på möllan

i fredags var det tänkt att vi skulle möta upp johanna o co för en öl på möllan men dagen blev inte som vi tänkt oss..aalls.
för det första kände jag inte alls mig fräsch nånstans fastän jag duschade precis innan jobb! evas hund tuva var kass i magen och bajsade ner bakom kassan och det luktade inte gott vill jag lova! kändes som att stanken satte sig i mitt hår men det satt nog mest i näsan ^^ sen så städade jag till fåglarna i djurrummet o det blev ett jäkla flaxande och alla fjädrar o annat skit fick jag i håret och i ansiktet + fågelbajs på armen. inte så fräscht nej.

det blev lite ändrade planer så vi skulle ses lite senare hos elin istället så jonas skulle hämta mig på jobb men det var en dryg jävel som körde på honom i en rundell så nu är vår bil krockad..... suck!
sen var vi inre sugna på några öl på möllan precis...........

trodde 2010 skulle bli ett bra år...?

vilken jävla avslutning

hoppning på ridningen igår. fick romeo och var nöjd med det, han är snäll och hoppar om man bara driver på :) men det var ganska kallt igår och en massa snöras från taket (världens dummaste ridhusanläggning!) och romeo var pigg för en gångs skull^^
romeo och lugano är ingen bra kombo då lugano hoppar o studsar för minsta lilla och romeo hakar på typ.. och likförbannat hamnade jag bakom lugano när vi skulle galoppera.. annelie höll tillbaka lugano lite eftersom han var pigg o studsig vilket då inte är så bra, bättre o låta honom springa, vilket då ledde till att jag fick hålla in romeo eftersom jag var bakom. jimmy hann knappt säga att vi skulle driva på våra hästar innan romeo blev suuuuuperrädd för snöraset och kastade sig in i mitten och bockade o studsade så jag åkte av. landade på äässet men slog mig inte allvarligt (idag känner jag mig dock mörbultad som fan).
jimmy fick tag på honom men på nåt sätt lyckades romeo komma ur tränset och sprang nu runt med bara sadel! såfort vi kom i närheten vände han röven till och sparkade bakut. jävla ponny!
kände mig döstressad eftersom lektionstiden gick och det är alltid lika stressigt när alla ska hinna hoppa! men tillslsut fick vi tag i honom, när alla gick ut ur ridhuset för då följde han efter och kom fram till oss i dörröppningen.
kände mig inte jättepeppad att rida honom då han var helt uppspeedad och det var som sagt hoppning. nu i efterhand tycker jag kanske att jag mesade ur och kunde ju gett det en chans, men det kändes lite onödigt att ramla av en gång till och kanske skada mig....... det var som sagt snöras och skulle han bli rädd mitt i ett hopp så hade jag väl farit åt helvete..typ.
fick springa ner o slänga av honom sadel o träns o på med täcket och bort till Olympic och av med hans täcke o lindor och på med sadel igen. han skulle egentligen gått i vår grupp men jeanette var avbokad. dessutom hade han gått en lektion innan så han var lite uppvärmd så det kändes ändå ok att ta upp honom.

fick hoppat med honom och det gick jättebra efter omständigheterna!
dock brallade tabu en massa så petra åkte oxå i backen.. annelie lyckades hålla sig kvar på lugano som studsade o störade sig hela lektionen typ^^ och av någon anledning tyckte hon att han var underbar att rida!?

detta var sista lektionen för terminen och sista lektionen med jimmy, vilken jävla avslutning va!

Ett år av sorg

i torsdags den 21/1 var det ett år sen min älskade phillis lämnade mig.
ett år sen jag miste min bästa vän.
ett år av sorg. 
trodde det skulle bli en sjukt jobbig dag, men det var faktiskt inte så farligt. känner att jag faktiskt "kommit över det" rätt så bra, det hugger inte i hjärtat varje gång jag tänker på honom nu, det värmer istället när jag tänker att jag fick äran att vara hans matte i 4år o 9 månader... :) men visst saknar jag den lille skrutten.....

nu är jag snart redo att sätta igång att göra 'Boken om Phille'. tänkte göra en scrapbook där jag ska berätta om honom ifall jag skulle glömma alla hans fina egenskaper och galenskaper, och så att mina framtida barn kan se hur galen deras mor var i ett sött litet marsvin :)

Bettan såld!

johan o johanna (rätt komiskt att dom heter så faktiskt :P) var här o kikade runt och busade lite med beckan sen stack vi bort till jonses jobb för att provköra min bild. va lite nervös för jag hade för mig att den var ful o skruttig..men den var ju jättefin :) nu kunde man ju inte se det rosa taket för snön :P johanna körde en sväng och tyckte givetvis om den så nu är Bettan såld!
känns lite tungt, men den behöver ju rastas och det är synd att den bara står o kostar pengar. och nu får jag ju träffa henne oxå ;P hoppas bara hon håller efter henne bättre än sin pappas bil hihi :P

johanna är för söt, hon jobbar på loréals lager i danmark så jag fick en kasse med hårprodukter av henne i 'julklapp'! :D kanon verkligen för mitt balsam var slut :P det fanns massa kul som sprayvax och glansgrejs osv =) så det tackar jag för!

sen visade det sig att johan gått på tingdammen och han är ju lika gammal som jag, så om vi fått gå på tingdammen efter käglingeskolan så hade vi kanske gått i samma klass :P hur knasigt är inte det? världen är liten..

har precis käkat två crisp'n light o druckit ett glas oatly chokladdryck och inväntar jonas hemkomst. planerar att vi ska ta en långis med beckan då eftersom jag inte hunnit med nån längre runda idag. ska se om sjuklingen kan tänka sig en runda till mobilia så jag kan kolla på kofta oxå..... :) har fått en 20%are på rean så jag hoppas där är något!
soo loong.

näsblod

gick upp vid 8 idag och fick plockat undan lite disk o annat tråk här hemma. åt lite gröt o sen blev det träning me mamma! körde lite armar o mage o så sprang jag o gick i lutning.. så jävla skönt! men jag fick näsblod när jag snöt mig och det är andra gången (någonsin) på ganska kort tid.. undrar varför jag får det? o blodet bara forsar ur näsan! men sen slutar det och jag kan snyta mig utan större problem.. märkligt.

efter vi varit flitiga och jag knappt kunde röra mina ben av träningsvärk+ny träningsvärk? hehe så bjöd mamma på lunch, laxfilé med grönsaker o ris. jävligt gott och det kändes fint efter träningen :)

snabbade mig hem sen o tog ett städryck och fick städat till grisarna och dammsugit och bäddat och även duschat, i en jävla fart! snart kommer kusinvitamin johanna hit för att titta på vårt boende, men egentligen kommer hon för att hon ska titta på min bil som hon kanske ska köpa! min fina pärla..! o jag har inte ett enda foto på den, måste ta det innan jag lämnar över några nycklar :P

ne nu får hon gärna komma för jag blir alldeles dåsig av att sitta här o sega :P

Inte så bra start på ett bra år

eftersom det är en sorgens dag är det ingen bra dag och det mesta har känts motigt och jag har tagit åt mig mycket mer än jag borde av dumma kommentarer. t.ex så sa E åt mig att jag borde vara snällare mot jonas (jag blev lite sur på honom igår när han hälde ut en halv säck träpellets på trottoaren utanför jobb för att han slängde upp en öppnad säck på axeln^^) är HON rätt person att säga till MIG att vara snällare?! Tappade nästan hakan och fann inget bra svar.. HON är väl aldrig trevlig mot NÅGON? eller ja, kanske mot sin kille, men är det så hon tycker man ska vara? snäll mot sin pojkvän och spotta alla andra i huvet? Suck.
Sen svarade jag i telefon på jobb och mannen i andra änden sa att han trodde han kommit fel för jag lät som en liten tös. FUCK U. tryck inte ner mig idag.

på torsdag är det 1 år sedan phille dog. jag trodde detta året skulle bli ett bra år, men har insett att det mest kommer bestå av årsdagar av förra årets skit. och numas död var ju inte så bra start på ett bra år?



har grymme träningsvärk efter träningen igår. jag sprang och sprang och sprang. har inte sprungit sedan Numa kastade av mig i oktober (?) för jag har haft så ont i foten vid just löpning. men igår kändes det bra och jag sprang. har ont i varenda muskel idag och det känns inte som jag överhuvudtaget tränat det senaste..året?! men det har jag. och jag tycker inte jag varit såå onyttig. vi äter fortfarande vår lunch och kvällsmål och havregrynsgröt till frukost. inte mycket bröd heller. sen, visst, har det blivit lite mycket av det goda i jul, det har det.. och jag går ju inte till jobb längre men försöker ändå gå minst 30 min (rask) promenad med beckan varje morgon/förmiddag trots bajsväder osv. sen har vi ju kanske slarvat lite med kvällsrundan, eller jonas har gått en längre tur innan jag kommit hem och då har vi maskat på kvällsrundan o bara gått en kvart^^ men det är ändring på det nu! har blivit tjock o äcklig igen och jag mår INTE bra av det. får ångest när kläderna sitter tight och jag känner igen känslan av att inte tycka om att klä på mig. för allt bular o fular.

vi startade direkt när vi kom hem från GC (och mjukstartade lite där med, efter allt julslafs)
vi åt bara hemgjorda pizzor på tunnbröd i fredags (2 var + sallad) och sen fruktsallad +2 chokladbitar. EN FREDAG! :) 
och i lördags blev det kycklingwraps till middag och sen blev det lite alkohol och snacks hos alle o max, mest salta pinnar faktiskt. jag red o jonas gick med becky.
i söndags blev det lite nudlar sen gjorde vi veckans lunch och åt panerade skinksnitzlar med potatis i ugn o sallad. åt lite på min chokladhäst jag fick av E i julklapp på kvällen. + varsin kiwi. 2 långa raska promenader.
igår blev det en kycklingwrap var på kvällen och apelsin o päron till tvn. 40min rask promenad.
idag blev det naturdietshake o en banan. (hade tänkt äta flingor o mjölk men flingorna var slut så detta var det enklaste) efter 40 min rask promenad blev det två crisp'n lightoch ett äpple till tvn.

det känns bra, jag är peppad. hade verkligen bestämt mig oxå för att börja gå upp vid senast 8 o gå en rask promenad med beckan innan frukost men det sket sig hyffsat stort när jag somnade lite sent på söndagskvällen, på min spikmatta. och uppenbarligen sover jag som klubbad i minst 8h när jag legat på den! hade missat två alarm på mobilen hehe.
har som mål att vara i bra form till valborg då jag planerar att ha en ganska stor fest! :) så, nu är det uttalat. både mitt mål+vägen dit. och att jag ska ha fest. inget att slingra sig ur nu... :)


Älskade Numa

idag är en sorgens dag. snart finns inte min älskade favorithäst Numa mer. Jag har inte kunna skriva något på flera dagar för att det enda som kretsat i mitt huvud är Älskade Numa och jag ser framför mig hur dom skjuter henne. Om och Om igen ser jag hur dom skjuter henne och hon ramlar omkull. Gråtattackerna har avlöst varandra och Petra och jag har suttit klistrade i telefon.
Petra och jag ville köpa Numa, och göra henne frisk. Men vi fick inte och det är så hemskt att helt maktlöst stå o titta på när ens älskade häst blir mördad. för så känns det........ funderar starkt på att lägga av med ridningen, iaf för ett tag. passa på o spara lite pengar istället.... på lördag är sista lektionen för höstterminen och det är hoppning, jag ska undvika Numas box så gott det går, för ser jag den tom kommer allting brista.....

i lördags var jag dit och sa hejdå till min fina vän och hon stod så fint så att jag kunde krama henne och pussa henne.. och det brukar hon aldrig göra. eller ja, hon tycker om mig o petra (o säkert någon till, men hon tycker iaf om oss). Maria var inne i hennes box och då stampade hon och viftade med svansen för att visa att hon absolut inte uppskattade hennes sällskap.. och så är hon. men inte mot oss. kunde inte hålla emot och stod o grät mot hennes hals. sen grät jag hela eftermiddagen och på kvällen skulle vi på fest...... lyckades ändå snygga till mig något och det slutade med att jag o marie stod o pratade hästar (och avlivning =/) men det kändes ändå skönt att få berätta för någon och få höra andras erfarenheter.. marie hade sjävl fått ta bort sin häst efter han brutit benet =(

jag och Petra har iaf gjort allt för att Numa skulle bli vår. och mer kunde vi inte göra.. jo, vi kunde stulit henne, men det känns inte sådär jättebra. är hon dessutom så dålig som vetrinären påstår, så är det ju bäst om hon avlivas.. men jag har svårt att tro att hon är så dålig, just eftersom vetrinären felbehandlat andra hästar för sina hältor... tänk om det är fel ben han behandlat på henne oxå? tänk om det är därför som hon aldrig blir bra?
Tusen jobbiga tankar virvlar runt i hjärnan och jag kan inget göra.

Älskade Älskade Numa<3

Numa af Källstorp
1995 - 2010


som att bjuda på en godisbit och sen dra undan påsen

det är strålande fint vinterväder här hemma men det känns inte kul. här är tråkigt ensamt o tyst, inga vågor som skvalpar, ingen störig lillebror som visslar, ingen mamma som tjatar och ingen jonas som pussar..
va ute en lång runda med becks och försökte njuta så mycket det bara gick av solen, men nej. ingen värme. blundade och vände ansiktet mot solen i hopp om lite tillbakakänsla, men nej. iskallt.

vill verkligen tillbaka dit nu och jag hade kunnat sätta mig på första bästa plan dit!
saknar allt. frukosten idag var ingen höjdare, en skål havregrynsgröt. WOW! och sen tre rostade mackor (utan pålägg för det har vi inget) nu innan jag ska sticka. saknar frukostbuffén med brieost, alla möjliga sorters frukter, nybakat bröd i alla former, plättar, äggröra.. ja allt du kan tänka dig! det konstiga är att jag har ätit nästan allt ..inte så mycket av äggrörorna och det, men pannkakor varje dag! och massa frukt, så som kiwi och apelsin o melon t.ex som jag inte alls tål i normala fall och min mage har mått så bra så bra! idag har jag ätit som sagt havregrynsgröt och tre rostade mackor och har ont i magen. kan det vara yttre faktorer möjligtvis?

jag vill verkligen se denna resan som en underbar upplevelse som är få förunnade och som en kickstart på det nya året, jag vill kunna njuta av minnena och inte längta ihjäl mig tillbaka. men sen kan man ju oxå se det som att det är som att bjuda på en godisbit och sen dra undan påsen... har man väl fått smak på det goda vill man ha mer..! det man inte vet har man ju liksom inget ont av....?

nej nu måste jag rusa till bussen. blä o bajs.


I morse badade och solade vi, och nu klafsar vi snö...

nu är vi hemma igen, från en underbar, fantastisk, solig, varm, underbar, fantastisk, underbar.. vecka på gran canaria. bodde på playa del cura, som ligger typ mellan den fina vita stranden amadores och porto de mogán. fanns inget mer än två hotell och ett supermarket, typ :P och en jädrans massa palmer och en strand såklart :)
världens bästa hotell, med spa och gym och yoga, afro, flow, core, step, vattengympa m.m.. vi åt tre rätters varje dag och det var den godaste maten jag någonsin ätit!
vi bodde i en mysig bungalow på tre rum och en stor terass.. hade såå gärna stannat en vecka till, eller två.. tiden gick alldeles för fort :( imorse badade och solade vi, och nu klafsar vi snö... =(

det bästa var när vi var ute på en båtutflykt i lördags och fick se vilda delfiner vid båten. helt fantastiskt! <3


Om fem timmar kommer taxin

okej. jag är packad o klar (ha ha) har säkert glömt hälften och jag har stressat som en bajs. hade tänkt gå o lägga mig vid tio, men nu är klockan 00.30 o om fem timmar kommer taxin. BRA DÄR!

blev en vända på gymmet i morse sen hjälpte mamma mig med djuren till jobb. ojojoj! skaffa inte 10 gnagare va =S men det gick och tillslut var alla i varsin bur på jobb :P
ninus var inte alls glad på mig när hon fick vara i buren :(( kändes inte kul o lämna henne när hon rev tidningspapper och var förbannad på mig :( men hon har iaf en stor bur (1,40m) och hon är tillsammans me sina grisekompisar... det är den bästa lösningen jag kunde hitta!
inte lätt att lämna beckan heller.. hade verkligen velat åka på en långresa på sisådär ett år kanske, men hade aldrig klarat mig utan mina pälsklingar! och nu är här så tomt o tyst o tråkigt hemma och ingen hund kommer ligga på mina ben inatt :(

MEN... solen, här kommer vi :D

älskar mig vilkorslöst

Avatar.. helt sjukt jävla bra film! den bästa filmen jag någonsin sett! grymt bra gjord, grymt bra handling och allt var så jävla grymt! shit asså... säger bara en sak: SE DEN!



när vi kom hem hälsade jag som vanligt på grisefisarna och fick glada vissel tillbaka :) alltid trevligt ju! hehe. gick in o pussade vincent på nosen och tillochmed melvin kom fram o pussades ! det är typ..första? gången! lasse elliot o lilla moln klängde på mina ben och stod på mina fötter och jag undrade vad i allsindar som flugit i dom!? men jag var ju givetvis glad och tänkte att dom älskar mig vilkorslöst...! tills jag upptäckte att jag glömt ge dom frukosten.. pelletsskålen stod fortfarande på bänken! ajkonbajkon då =/ aja, dom fick ju morot o hö så svultit har dom inte gjort! men jag började tvivla över vad dom egentligen ville berätta när dom klättrade på mina ben?

för övrigt har ninusen varit en riktigt glad kanin idag :) hon har varit lite halvsur på sista tiden men jag har misstänkt att det är för att jag knappt varit hemma o gosat under julen ju =/ men idag for hon runt på mattan i hallen och gjorde sk popcornskutt :) och hon var väldigt pussig och gjorde gärna konster för sin morgongröt :) (hon får en sked från min havregrynsgröt på morgonen :P)
börjar tro att hon faktiskt förstår vad puss/*pussljud* betyder och även sitt fint :)

kommer sakna dom när vi är iväg, hoppas dom blir väl omhändertagna på jobb...........


Avatar

ska alldeles strax sticka till stan med jonas mamma o victor för att se avatar i 3D. är egentligen inte alls sugen på bio (definitivt inte i tre timmar :S) men den är säkert superbra!

dagen idag har mest varit bajs faktiskt. va aptrött o vaknade för sent.. blev en dusch o promenad med becks sen iväg.. va inom özen o köpte två stora kassar med grönsaker till veckan som djuren ska vara på jobb... sen skulle jag in på öb o lämna tillbaka ett par chaps och köpa lite tvål o sånt, men killen i kassan där jag lämnade chapsen snackade så mycket och gjorde sitt jobb så långsamt att jag inte hann in på öb!

när jag skulle parkera vid jobb råkade jag köra på en annan bil o skrapa sidan! helt sinnes. va helt hysterisk o ringde jonas o typ bölade. jag har aldrig kört på nån eller så (råkat bumpa en bil innan, men det är inte riktigt samma sak) o sen var hela dagen sabbad. har vatt helt skakis och bläig och gjort massa fel på jobb bara för d :((( men men, skitsamma (skråman var inte så stor!) om en dag åker vi, fuckers! ha!

so long..

Snart åker vi älskling, snart åker vi

söndagen avklarad. PUH!
fick gått på bio med sanna, såg amelie (?) och den var väl helt okej. inte den bästa filmen jag sett precis =/ men inte den sämsta heller! parkerade vid triangeln och gick inom claes ohlsson o lämnade tillbaka ett usb-minne jag köpte till lisbeth i julklapp, men victor hittade ett billigare....... och sen fick vi växlat pengar, jag o sanna. så nu är det oxå fixat. skööönt!
när jag kom hem från bion kom pappa o lisbeth och vi köpte med oss MFFmålet hem från oxiebyakrog. smarrigt värre :) sedan spelade vi Helt Hysteriskt, det nya spelet vi fick i julklapp och det var verkligen superkul :) man kan uppfatta lisbeth som lite..stel? men det är hon verkligen inte när man spelar iaf! :P hon fick som "tvång" att svära varje gång hon sagt nåt och det var inga milda svordomar som kom ur hennes mun! ojojoj :P om pappa gissade fel ord kunde hon svara ungefär: "Nä, de e fel Fucker" hahaha

skulle komma i säng tidigt idag med. men det har redan spruckit då klockan är tio i tolv^^
jonas har gått runt hela kvällen och sagt snart åker vi älskling, snart åker vi.. och det gör vi fan verkligen! det är 2 dagar kvar :D WOOOOOOOOOOOOOOOOO så skönt det ska bli med sol o värme! fan asså :D

pappa fyller oxå 50år detta året och han snackade om att han ville till thailand..... jag sa att då kan vi ju åka dit när han fyller år :D eftersom mamma bjöd oss nu liksom..... ;) och han sa att han faktiskt funderat på det :D man kan ju alltid hoppas...!!!

nu ska jag krypa ner till baaaajbi o pussa honom gonatt innan han somnar :)

hej o godbaj.

Söndag på riktigt

idag är det söndag på riktigt. och det känns liksom helt okej.. :)

det blev en riktigt trevlig kväll igår, med massa ost o vin o spel o skratt :) jättekul att träffa elin felle o johanna igen....det var ju ett ganska bra tag sen sist men det kändes faktiskt inte så :)

sov länge idag och sen har vi bara varit ute en lång runda i solen med becky. helt underbart när det är sol! dock måste man torka av hennes tassar för saltet för det svider när hon först gått på asfalten och sen på gräset.. =/

har lite ångest över att det är väldigt mycket som behöver göras och jag har så lite tid! är typ fullt uppbokad tills vi åker o vet inte hur jag ska hinna allt =S
måste bl.a köpa träpellets o grejer till djuren som ska till jobb på tisdag..
måste växla pengar!
måste packa klart
måste hinna komma i bikiniform tills på onsdag (ha ha ha)
måste hinna massa massa och om ungefär en timme ska jag köra till stan för att träffa sanna o gå på bio. ikväll kommer pappa o lisbeth hit för vi ska äta hamburgare, vilket har blivit lite vår grej efter första brysselresan :) inte på donkan då alltså, utan på restaurang :)
sen imorgon ska jag jobba 11-18 eftersom anna tog nyårsafton för mig. sen ska vi på bio med mamma o victor på kvällen o se avatar i 3D.. är hemma sjukt sent. victor skulle tvunget se den innan vi åker, ifall den inte visas sen..
på tisdag vill jag hinna klämma in en träning^^ sen ska mamma hjälpa mig med djuren till jobb och på kvällen bör vi väl sova tidigt eftersom vi blir hämtade med taxi 5.30 på onsdag morgon!

o på onsdag bär det då av till Playa Del Cura för att fira mammas 50årsdag! =D=D=D

Nu blir det lunch, toast i ugn med hummerstuvning (sen nyår) MUMS!

Opepp söndag

min tanke igår var att jag skulle gå o lägga mig tidigt. vid elva typ. det sket sig stort. la mig vid 02.30.... =/ fråga mig inte varför! men det blir oftast så när jag bestämmer mig för att sova tidigt..speciellt om jonas somnar i soffan........^^
kom därför upp hyffsat sent idag.. sen blev det tvätt och det är i princip vad vi gjort idag. tvättat. sjukt tråkigt! vi var en lång runda med beckis på rekan i solen oxå förstås :) men annars är denna dagen en rysligt tråkig dag, dessutom känns det som det är söndag. en opepp söndag.

om ungefär 2 timmar ska vi vara hos elin för att umgås o äta ostbricka o dricka vin. jävligt vuxet och trevligt. dessvärre är jag så opepp man kan bli.. =/ men jag känner mig ful fet och flottig..kan ju vara det. en dusch piggar säkert upp :) så det ska jag prova nu!
tjoff o iväg..

idag passar Hello Saferide mig så bra.


Nytt år Nya tag

jag välkomnar 2010 och hoppas på ett bra år
ett år som förhoppningsvis blir bättre än 2009.

2009 i korthet

i januari förlorade jag min bästa vän phille
i februari lämnade även min morfar jordelivet och grisen lasse flyttade in hos oss
i mars
umgicks jag med vänner och tog hem en fluffig kanin
i april köpte jag ett nytt objektiv och förlorade min favorithamster clara
i maj dog o'malley och vi åt på st marcus vinkällare, hela tjocka släkten
i juni tog lillebror studenten och vi renoverade vårt nya hem
i juli flyttade vi in och jag upplevde hultsfredsfestivalen med linn o matilda
i augusti grillade vi så ofta det gick njöt av sommaren
i september rakade jag av lillebrors hår och umgicks med vänner
i oktober kom hösten och jag förlorade ännu en vän, min fina hund
i november klippte jag ner min fina kanin till en ful kanin och jobbade häcken av mig för lite extra stålar till jul
i december gick tiden fort och becky älskade snön

nyårsafton 2009 fick en oväntad vändning från att ha varit planerad i evigheter med fest i hörby blev det samma dag ombokat till en spontan middag för fyra hos oss på Emil Göranssonsväg. Vi gjorde hummer till förrätt, oxifilé till huvudrätt och kladdkaka till efterrätt. vi spelade sällskapsspel och drack vin sedan smällde vi raketer och kom i säng i rimlig tid. en helt underbar nyårsafton med Cristian och Alec och jag hoppas vi kommer ha lika roligt under 2010... det kändes dessutom väldigt bra att inleda året nykter och inte bakis alls!


RSS 2.0